Deel je je Netflix abonnement? Dit is hoeveel het jullie extra gaat kosten

Vrije tijd door Jennifer

Grote kans dat ook jij je Netflix abonnement deelt met iemand anders. Het is natuurlijk een stuk voordeliger. Alleen stak Netflix daar een tijd geleden helaas een stokje voor en binnenkort is het echt zover. Vanaf dinsdag krijgen alle Nederlandse abonnees van Netfilx een mail, waarin staat dat je niet meer zomaar je Netflixaccount mag delen. Wil je dit wel? Dan kost het je extra centjes.

Netflixaccount delen? Betalen maar!

Het nieuws van Netflix over de abonnementen leverde een hoop kritiek op van mensen. Eind 2022 werd al bekend, dat Netflix nieuwe regels had ingevoerd voor hun abonnees. Spanje was één van de eerste landen, waar abonnees van Netflix hun Netflixaccount niet meer mochten delen met mensen buiten hun eigen huishouden. Of nou ja, dat mag niet meer zomaar. Het kan namelijk nog wel, alleen moet je dan wel extra betalen.

Vanaf komende dinsdag kunnen de Nederlandse abonnees van Netflix een mail verwachten, waarin de nieuwe regels van Netflix worden voorgesteld. Het komt erop neer dat je nog steeds je Netflix-wachtwoord mag delen met vrienden en familieleden buiten het huishouden, alleen wel voor € 3,99 extra per maand. Voor dit bedrag kun je dan één extra persoon, die niet bij jou in huis woont, toevoegen aan jouw Standard- of Premiumabonnement. Ja, inderdaad: het geldt niet voor alle abonnees.

Limiet op extra personen binnen abonnement

Gelukkig geeft Netflix dus nog een kans, om je abonnement te delen met mensen buiten jouw huishouden. De personen moeten wel in hetzelfde land wonen als de abonneehouder. Daarnaast zit er vervolgens wel een limiet aan het aantal personen in je abonnement. Zo mag je bij het Standardabonnement (€ 11,99 per maand) maximaal één persoon toevoegen aan je Netflixaccount. Bij het Premiumabonnement (€ 15,99 per maand) mag je maximaal twee personen toevoegen aan het abonnement. Aangezien we in Nederland ons wachtwoord van Netflix gemiddeld aan drie mensen buiten het huishouden geven, is de kans groot dat een hoop personen buiten de boot vallen. Oh no!

Als iemand jouw Netflixaccount niet kan of wil delen, dan kun je wel nog zijn/haar profiel overdragen naar een eigen Netflixabonnement. Op deze manier raakt iemand niet de persoonlijke voorkeuren kwijt, zodra diegene een nieuw abonnement opent. Wel zo fijn natuurlijk!

Wat is een Netflix-huishouden?

Misschien vraag je je ondertussen af, wat Netflix eigenlijk verstaat onder een huishouden. Volgens Netflix ben je onderdeel van een Netflix-huishouden, als je Netflix kijkt op hetzelfde internet als de abonneehouder. En Netflix ziet dus wanneer dit niet gebeurd. Als je buiten het huishouden van de abonneehouder woont, heb je namelijk een ander IP-adres. Netflix laat in de accountgegevens vervolgens zien, op welke IP-adressen Netflix wordt gekeken met dat ene abonnement.

Netflixabo delen? Zoveel kost het je

Anyway, je mag je Netflix abonnement dus nog wel delen met maximaal één of twee personen buiten het huishouden. En het delen van je Netflixabo blijft uiteindelijk nog voordelig ook. Stel je namelijk voor: je deelt jouw Premiumabonnement met twee personen. Normaal betaal je dan met twee andere mensen € 5,33 per persoon, per maand. Wanneer hier de toeslag bijkomt per persoon, wordt het bedrag van je Netflix abonnement in totaal € 23,97. Dit bedrag gedeeld door drie personen, is dan € 7,99 per maand. Het is duurder dan voorheen, maar alsnog wel goedkoper dan het Standardabonnement. Hierdoor krijg je meer Netflixvoordelen voor minder geld.

Lees ook: Zien: een sneakpeak van Virgin River seizoen 5