Gratis meeliften op andermans Netflix-account? Vanaf 2023 kan dit niet meer

Lifestyle door Elsemieke

Als je dol bent op series en films bingen, dan heb je waarschijnlijk wel een Netflix-account. Of misschien deel je er wel eentje met vrienden of familie. Als dat zo is, hebben we slecht nieuws. Want je wachtwoord delen zodat iemand anders er ook op kan kijken, dáár steekt de streamingdienst vanaf 2023 een stokje voor.

Gratis meeliften op andermans Netflix-account? Vanaf 2023 kan dit niet meer

Wie zijn of haar wachtwoord van Netflix deelt, moet daar vanaf 2023 extra voor betalen. Dat heeft Netflix gezegd bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Netflix heeft onlangs een test uitgevoerd met een systeem dat kan ontdekken welk account door meerdere mensen gebruikt wordt. De streamingdienst heeft al een extra toeslag ingevoerd in vijf Latijns-Amerikaanse landen. Wel is het nog een test, maar abonnees moesten drie dollar per maand extra betalen als ze hun account deelden met vrienden.

Hoe komt Netflix erachter?

Slecht nieuws dus, want vanaf begin 2023 wordt de nieuwe regel werelwijd ingevoerd bij Netflix. Hoe ze erachter komen of jij een Netflix-deler bent? Simpel. Als gebruiker moet je een thuislocatie invoeren. Als een apparaat buiten het huishouden inlogt op een account of als een account wordt geopend vanaf een andere locatie, kan Netflix je vragen om het apparaat te verifiëren. Dit doen ze door je een verificatiecode te sturen, die je vervolgens in moet vullen. Zo kan Netflix checken of het apparaat dat het account gebruikt, daar wel echt voor is gemachtigd. Zo wordt gratis meeliften op een Netflix-account van iemand anders dus een stuk minder makkelijk.