Wie hebben de grootste seksdrive: vrouwen of mannen?

Intiem door Jennifer

Seks is heel fijn, maar niet iedereen heeft telkens even veel zin. Dat is normaal. Iedereen is nou eenmaal anders. Al is het goed mogelijk, dat het ene geslacht meer zin in seks heeft dan het andere. Alleen wie houden het ’t langst vol tussen de lakens: de mannen of vrouwen?

Lees ook: Wil jij een hogere seksdrive? Eet dan meer van deze 7 dingen

Wie hebben grootste seksdrive?

Je seksdrive wordt altijd beïnvloed door verschillende factoren, zoals je stressniveau, vermoeidheid en medicaties. Daarom is het heel normaal, dat de ene persoon een hogere seksdrive heeft dan de ander. Al vinden heteroseksuele mannen vaak dat ze een hogere seksdrive hebben dan vrouwen. Hm, zou het? Nou, uit een onderzoek van de Saarland Universiteit in Duitsland blijkt inderdaad dat mannen gemiddeld een hogere seksdrive hebben. Dat geldt in alle landen, leeftijdsgroepen, bij alle afkomsten en seksuele geaardheden.

Meer bedpartners (of toch niet)

Wel vertelden mannen mogelijk enkele leugentjes tijdens het onderzoek. Zo hadden de meeste mannen een hoger aantal bedpartners dan vrouwen, wat logisch gezien niet helemaal mogelijk leek. Al blijkt de seksdrive gemiddeld toch echt sterker bij mannen.

Seksdrive van lesbische vrouwen

Toch betekent dit niet dat vrouwen een stuk minder zin hebben in seks. Lustopwekkende middelen kunnen daarbij helpen, maar zijn niet altijd nodig. De meeste onderzoeken zijn namelijk gebaseerd op penetrerende seks. Uit een ander onderzoek onder ruim 8500 lesbische vrouwen blijkt dat lesbische koppels meer seks hebben als heterokoppels. 35,6 procent van de monogame, lesbische koppels hebben meerdere keren per week seks. Bij monogame heterokoppels is dat iets minder, namelijk 35,2 procent. Daarnaast duurt de seks bij lesbische koppels vaak langer. Eigenlijk hebben ze dus sowieso altijd meer seks per week.

Het is belangrijk dat mannen in een heteroseksuele relatie vrouwen goed blijven pleasen. Communicatie is daarom altijd heel belangrijk tijdens de seks. In het begin van een relatie zit de seksdrive op gelijke hoogte, maar bij mannen blijft dit langer stabiel. Check dus regelmatig even of het nog lekker is. Je wilt allebei optimaal genieten, hè?

Lees ook: Wil je weten: dit zeggen de sterren over je seksdrive