Wist je niet: 7 dingen die je áltijd moet doen na een potje seks

Intiem door Jennifer

Wat je voor de seks allemaal doet, weet je wel. Alleen wat doen we eigenlijk na de seks? Mensen doen verschillende dingen na de seks. De ene persoon valt misschien direct in slaap, terwijl een ander juist nog even wil knuffelen. Nou, sommige dingen moet je eigenlijk altijd doen na de seks.

Lees ook: Aha! Dus daarom deel je altijd geheimen na de seks

1. Plassen!

Grote kans dat dit automatisch wel gebeurt. Al is het ook slim om even te plassen na de seks. Experts zeggen dat je zo je blaas reinigt. Eventuele bacteriën en andere gifstoffen verdwijnen meteen uit je lichaam, waardoor je minder kans hebt op bijvoorbeeld een blaasontsteking.

2. Lekker blijven knuffelen

Vervolgens moeten jullie eigenlijk niet direct gaan slapen. Het is veel beter voor de relatie, als jullie nog even knuffelen na de seks. Dat is ooit onderzocht door de universiteit van Toronto. Tijdens knuffelen komt namelijk oxytocine vrij. Dit knuffelhormoon helpt om mensen meer te verbinden met elkaar op een plezierige manier. Jij en je partner houden zo letterlijk het gelukzalige moment nog even vast. Ah!

3. Elkaar wassen

Tja, na een potje seks belandt er van alles op jullie lichamen. De bacteriën uit jullie lichaamsvocht in combinatie met bijvoorbeeld glijmiddel verspreidt zich namelijk makkelijk via de vingers naar jullie mond en geslachtsdelen. Achteraf is het dan ook fijn om even elkaar te wassen. Let wel even op! Gebruik alleen wat warm water en was elkaar met een washandje. Vermijd zepen. Dit veroorzaakt mogelijk irritatie en droogte. Dat wil je niet!

4. Glaasje water drinken (of drie)

Dat seks heel intensief is, weten we wel. Je verbrandt een heleboel calorieën tijdens een potje seks! Geen wonder dus dat je na de seks helemaal uitgedroogd bent. Daarom is het belangrijk om na de seks een glas water te drinken. Of eigenlijk het liefst zelfs twee glazen (of drie). Zo kun je ook meteen naar de wc.

5. Badderen mét kokosolie

Inmiddels weet je dat knuffelen na de seks een heel goed idee is. Waarom knuffelen in bed als dit ook in bad kan? Ja, echt. Misschien dacht je dat een bad nemen na de seks een slecht idee was, maar het kan wel. Gebruik alleen geen agressieve zepen. Voeg in plaats daarvan wat kokosolie toe aan het warme water. Dit verzacht de huid op de gevoelige plekjes, die na jullie vrijpartij mogelijk ietwat geïrriteerd of opgezwollen zijn.

6. Niet ketsen, maar kletsen

Misschien heb je na die ene vrijpartij wel nóg meer zin in je partner. Toch kun je beter eerst even samen kletsen, voordat jullie eventueel wéér op elkaar duiken. Late night talking, hè? Door de seks krijgen jullie meer oxytocine en daarom is het moment na de seks perfect voor een diepgaand gesprek. Het kan natuurlijk ook gaan over de seks. Misschien beleven jullie de volgende keer dan een nóg wildere nacht.

7. Yoghurt eten

En als jij en je partner toch kletsen met elkaar na de seks, pak daar dan meteen een bakje yoghurt bij. Wacht, wat? Volgens een expert van de universiteit van Indiana kun je het beste yoghurt (of andere gefermenteerde voeding) eten na de seks. Door dit soort dingen te eten verklein je de kans op een schimmelinfectie. De yoghurt brengt namelijk goede bacteriën in je lijf! Een heerlijk gezond kwakje, dus.

Lees ook: Oelala! Dit is het populairste liedje om seks op te hebben