5 dingen die je nooit na de seks moet doen 

Intiem door Angel

Na een potje seks wil je natuurlijk nog even blijven liggen en nagenieten samen. En dat kan ook gewoon. Maar wist je dat er buiten de ‘niet plassen na de seks’ nog meer dingen zijn die je echt nooit na the dirty moet doen? 

Lees ook: 4 manieren om van seks te genieten als je niet klaarkomt door penetratie

Seks, je vagina en hygiëne: soms is hier wat onduidelijkheid over: wat moet je doen en wat niet na de seks? Waar doe je je flamoes nou echt geen plezier mee? Als je deze vijf dingen vermijdt, ben je in ieder geval goed bezig.

1. Gelijk onder de douche stappen

Je hoeft dus echt niet gelijk jezelf te wassen na de seks. Ook het gebruiken van zeep kan voor irritatie en droogte zorgen. 

2. Met vochtige doekjes afvegen

Juist na de seks moet je geen vochtige doekjes gebruiken. Dit kan de huid van en rondom je schaamlippen erg irriteren. Vooral als je gevoelig bent voor chemische stoffen en bepaalde ingrediënten zoals geurtjes of oliën.

3. Nylon of polyester dragen

Een onderbroek van katoen kun je gewoon dragen na een potje seks. Maar wat je dus echt niet moet doen, is het dragen van synthetisch ondergoed. Deze stom ademt niet en droogt niet snel op. En je huid is meestal warm en vochtig na de seks, dus kun je sneller een infectie krijgen. Lekker je poes laten luchten dus. 

4. In bad gaan

Hoe fijn het ook is om dit samen met je lief te doen na de seks, is het niet ideaal voor je vulva. De opening van je vagina zwelt op na een seksuele stimulatie, waardoor je dus een grotere kans op een infectie hebt. 

5. Niet drinken 

We geven toe, seks is soms echt een steamy work-out. Je zweet en dus ook vocht tijdens deze topsport. Als je net seks hebt gehad voordat je gaat slapen, is het belangrijk om het verloren vocht aan te vullen. Goed drinken dus!

via GIPHY

Lees ook: Van chilivlokken tot dubbel betrapt worden: jullie bloopers tijdens seks