Everything you want to know about sex

Intiem door Danielle de M
Als je, net als ik, vaak doet alsof je geweldig hard aan het werk bent kom je weleens wat tegen op internet. Je moet toch researchen, nietwaar. En aangezien ik voornamelijk dol ben op volkomen nutteloze informatie deel ik die graag.

Hoewel, nutteloos, van sommige dingen kun je nog wat opsteken ook.

Vooral als het over dingen gaat die nu niet direct in een gewone conversatie, tussen het gebabbel over het weer door, te berde gebracht worden. Misschien wel met vriendinnen, maar gewoonlijk vind ik mezelf niet terug in een gesprek als volgt:
?Koud hè.?
?Ja, het is er de tijd van het jaar weer voor. Zeg, wist jij dat mensen die drie keer per week seks hebben, daarmee hun immuunsysteem flink boosten? En sperma bevat sowieso al vitamines, dus ik zal de boel eens goed opporren vanavond, ik wil niet verkouden worden, stel je voor.?


Witte tanden

Nee. Dat zie ik niet zo één-twee-drie gebeuren. Maar het artikel waar ik op stuitte leest wel lekker weg, zeker als ik zie dat je van sperma ook nog witte tanden krijgt. Vanaf nu kijk ik heel anders tegen mensen met zo?n blinkend gebit aan. Zijn ze langs Brite Smile geweest, of hebben ze net hun portie vitamines gehaald? Altijd leuk om je dat af te kunnen vragen. En op dezelfde manier; ?de baard van een man groeit het snelst tijdens seks?. Ik wist wel dat er meer achter die Talibanboys stak. Stille wateren kun je ze moeilijk noemen, maar diepe gronden hebben ze zeker. Zonder baard tel je niet mee als man daar, dus als vrouwlief wat tegensputtert gooi je het gewoon op gemeenschapszin. Ook als zij die niet heeft.

Kale mannen
Nog een leuke: ?kale mannen hebben vaker en heviger zin in seks?. Dat zal ik eens op een training vragen, daar lopen ze bijna allemaal zonder haar rond. Ofschoon dat natuurlijk weer hetzelfde ongemakkelijke probleem oplevert: als ik in een houdgreep hang is het niet bepaald het juiste moment om te checken of dat klopt. Rijst bovendien de vraag: hoe kan het dat je haar verdwenen moet zijn maar je baard als een gek gaat groeien? Dat zijn onvermoede bijeffecten. Ik kan alleen maar hopen dat die laatste twee inderdaad alleen voor mannen gelden.


Varkens

Wel speciaal voor vrouwen: ?33% van de vrouwen geniet elke keer als ze seks met een man heeft, tegenover 65% van de vrouwen die het met een vrouw doen?. Veel mannen hebben dus nog wat te leren, lijkt me. Van varkens bijvoorbeeld: die hebben een orgasme wat tot dertig minuten kan duren. Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik jaloers ben op een varken. Nu heb ik weleens gelezen dat een varken een kurkentrekkervormige piemel heeft, waarschijnlijk ligt het daaraan, die extra twist zal wel voor extra gevoel zorgen. Ik ga het niet uitproberen, en ik krijg mijn man ook niet zover om er zo?n draai aan te geven. Dan ligt-ie wel langer dan dertig minuten voor pampus, alleen niet zo gelukzalig, vermoed ik.

Chocola
Vooruit, als laatste: bij mannen heeft het met haar te maken, bij vrouwen met chocola. 'Vrouwen die dagelijks chocola eten, hebben vaker zin in seks dan vrouwen die dat niet doen'. Mijn God, dan moet ik welhaast onverzadigbaar zijn. Wel een goed argument als Manlief moppert dat mijn dagelijkse Tony Chocolonely-intake wel wat uit de klauwen begint te lopen: ?Hey pop, niks te lonely straks, maak je borst maar nat.?
 
Kun jij je weer lekker scheren morgenvroeg.

Lees ook de vorige columns van Daniëlle!
Daniëlle de Mol Moncourt (1969) geniet ervan met een knipoog naar dagelijkse dingen te kijken.

Ze is moeder van twee hevig puberende zonen - waarbij ze die knipoog meer dan hard nodig heeft -, schrijfster en journalist. Buiten dat houdt ze van sporten, heeft ze een hardnekkige chocoladeverslaving en wijst ze een lekker wijntje ook niet af.

In haar columns observeert ze mensen, de dingen die ze doen en waarom ze dat doen. Wat drijft ze? Een enorm gebied wat haar verbeelding steeds weer opnieuw prikkelt.

Over haar sportavonturen schrijft ze op haar blog serendipityddmm.blogspot.com.