Zo belangrijk is seks voor je gezondheid

Intiem door Chloe

Een healthy lifestyle wordt voor steeds meer mensen belangrijk. We sporten meer, letten op ons gewicht en zorgen dat we zo veel mogelijk van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen. Maar er is nog iets dat je aan je gezondheid kan doen: een potje seksen! Juist, seks hebben is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. Zeg nou zelf, dat is toch veel leuker dan het volgen van de nieuwste dieettrend?

seks gezondheid

Lees ook: Te druk voor seks? Agendaseks is de oplossing!

Seks hebben we voornamelijk omdat we het fijn vinden, maar waar we niet bij stilstaan is dat het ook nog eens hartstikke gezond is. Een extra reden dus om vanavond onder de lakens te kruipen!

Calorieën verbranden

Zeg dat sportschoolabonnement maar op, want er is een veel voordeligere (en leukere) manier om calorieën te verbranden. Uit onderzoek van de Universiteit van Quebec is gebleken dat je als vrouw 3,1 calorieën per minuut verbrandt tijdens een gemiddelde vrijpartij. Als je dus een beetje je best doet in bed kan je zelfs spieren kweken... maar dan moet je wel bovenop gaan natuurlijk.

Seks vermindert stress

Dr. Stuart Brody van de Universiteit van Paisley deed onderzoek naar het verband tussen stress en seks. En wat bleek? Wanneer je regelmatig vrijt ben je minder gevoelig voor stress. En we weten allemaal wel dat stress allesbehalve goed is voor onze gezondheid.

Een verhoogde weerstand

Last van een lage weerstand? Door één keer per week seks te hebben, verhoog je je weerstand. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania. Je immuunsysteem werkt beter als je regelmatig seks hebt en dus ben je minder vatbaar voor ziekteverwekkers. 

Goed voor de hersenen

Uit onderzoek van de Universiteit van Maryland is gebleken dat seks ook goed is voor je hersenen. Door het hebben van seks functioneert je hippocampus beter. Dit deel van je hersenen slaat je herinneringen op in je langetermijngeheugen. Ook is eerder al gebleken dat mensen op leeftijd een lagere kans hebben op dementie als ze nog regelmatig seks hebben. 

7 jaar jonger

Vergeet al die dagcrèmes! Volgens onderzoek van neuropsycholoog David Weeks kan je er zo’n 7 jaar jonger uitzien als je drie keer per week vrijt! Mensen die er jonger leken dan hun leeftijdsgenoten bleken ongeveer 50 procent vaker seks te hebben. Seks stimuleert de aanmaak van groeihormonen. Deze zorgen ervoor dat je huid elastisch blijft. Daardoor krijg je minder snel last van rimpels. 

Pijn verlichtend

Tijdens seks maak je endorfine aan, ook wel een natuurlijke morfine genoemd. Endorfine is namelijk pijnverlichting. Laat hoofdpijn je dus niet tegenhouden!

Geestelijke gezondheid

Niet alleen voor onze lichamelijke gezondheid heeft seks vele voordelen, maar ook voor onze geestelijke gemoedsstand kan het veel betekenen. Endorfine wordt niet voor niets het gelukshormoon genoemd. Daarbij versterkt het ook de intimiteit in je relatie, wat leidt tot een gezonde relatie. Kortom: (goede) seks maakt gelukkig!

Lees ook: Dit zijn de effecten van een spiraaltje op je seksleven