Wow! Zo weinig koppels hebben seks tijdens hun huwelijksnacht

Intiem door Chloe

De nacht nadat je getrouwd bent is het zo ver: je huwelijksnacht. Slapen in een luxe hotel, rozenblaadjes en champagne op bed en dan... Je zou denken dat dit dé nacht is om voor het eerst als getrouwd stel onder de lakens te kruipen, maar de realiteit ligt vaak toch anders. Seks tijdens de huwelijksnacht komt er soms helemaal niet van en wel om de volgende redenen.

huwelijksnacht koppels seks

Lees ook: Zo lang duurt seks gemiddeld bij anderen

Zo weinig koppels hebben seks

Hoewel bijna iedere bruid wel een pikant lingerie-setje onder haar trouwjurk verstopt, zijn er op de nacht zelf maar weinig echtgenoten die het daadwerkelijk te zien krijgen. Uit een onderzoek van het lingeriemerk Bluebella is namelijk gebleken dat maar liefst 52% geen seks had tijdens hun huwelijksnacht. Waarom ligt dit percentage dan zo hoog?

De reden

In het onderzoek deden 1.000 stellen mee en er waren verschillende redenen waarom het er niet van kwam. Vrouwen antwoordden voornamelijk dat het niet gebeurde omdat ze te moe waren, wat begrijpelijk is na zo’n hectische dag. Een andere nogal opvallende reden was dat ze wachtte op ‘het perfecte moment’. Maar is er een perfecter moment dan op je huwelijksnacht?

Mannen daarentegen gaven andere redenen. De meest voorkomenden waren dat ze te dronken waren of dat ze liever (wacht, wat?) wilden doorfeesten met hun vrienden. Really, guys? Andere redenen waren dat de stellen ruzie hadden of dat er simpelweg geen mogelijkheid voor was, omdat ze meteen op huwelijksreis gingen. Tja, in een vliegtuig wordt het toch een beetje lastig. 

Wanneer hadden ze dan wel seks?

Een derde van de ondervraagden had de volgende ochtend seks, wanneer de alcohol (grotendeels) is uitgewerkt en de koppels een beetje uitgerust waren. Gelukkig doet de tijd niets af aan de ervaring. 84% was het er namelijk mee eens dat de eerste keer seks als getrouwd stel ‘perfect’ was en aan alle verwachtingen voldeed. Volgens de oprichter van Bluebella: Emily Bendell, is het goed dat zo veel stellen de newly wed seks uitstellen. Er ligt namelijk enorm veel druk op je huwelijksdag omdat alles ‘perfect’ moet zijn. Daarbij, hoe perfect kan het zijn als je er niet eens alles van kan herinneren omdat je te diep in het glaasje hebt gekeken?

5 vrouwen die vertellen over wat ze wél deden tijdens hun huwelijksnacht

Zoals we net al zeiden zijn er verschillende redenen waarom The Big Bang er niet van kwam. Maar wat deden de koppels dan?

"In trouwjurk en -pak zijn we op bed gaan zitten om al onze cadeaus te openen en het geld te tellen. We bestelden een pizza en keken tv. Daarna zijn we met kleding en al in slaap gevallen."

"Wij waren allebei nog maagd en hebben gewacht tot onze huwelijksnacht. De seks was echter van korte duur, want we belandden al snel op de eerste hulp. Zo kwamen we erachter dan mijn man allergisch is voor latex."

"Eenmaal op de hotelkamer, was het voor ons ‘de eerste keer’. Na enkele minuten zei mijn man dat hij wilde stoppen. Niet alleen met de seks, maar ook met de relatie. Het was beter als we gewoon vrienden bleven."

"Ik heb uren gehuild. Mijn man kreeg me namelijk niet uit mijn jurk en hij zat zo strak dat het veel te veel pijn deed. Toen hij hem uiteindelijk loskreeg met een schaar moesten de honderden haarpins nog verwijderd worden uit mijn kapsel. Hier kwam gelukkig geen schaar aan te pas."

"Mijn ouders vroegen me of ik kon oppassen om mijn 11-jarige broertje. Zij hadden een geweldige nacht in het hotel. Mijn man is uiteindelijk maar naar zijn werk gegaan."

Lees ook: De knulligste ontmaagdingsverhalen