Seks & relaties / Seks
Seks

Dit zijn de effecten van een spiraaltje op je seksleven

Het is meer dan 99 procent effectief, blijft minstens vijf jaar werken en kan ervoor zorgen dat je niet meer ongesteld wordt. Het spiraaltje heeft veel voordelen. Maar hoeveel invloed heeft dit staafje eigenlijk op je seksleven? Wij zochten het voor je uit. Dit zijn de effecten van de spiraal op je seksleven:

spiraaltje invloed seksleven

Lees ook: Wat te doen als je je partner niet meer aantrekkelijk vindt

1. Het spiraaltje verhoogt je libido

Volgens meerdere (recente) onderzoeken heeft een spiraaltje geen invloed op de mate waarin jij opgewonden kunt worden. Dit geldt trouwens zowel voor de koperen als de hormonale spiraal. Bij die laatste variant heb je waarschijnlijk zelfs méér seks, omdat de kans daarbij groot is dat je de mentruatie overslaat door de hormonen en hoe meer seks je hebt, hoe hoger je libido wordt.

2. Hij kan het spiraaltje voelen

Het is mogelijk dat je partner de spiraal voelt tijdens de seks. Hij voelt dan de draadjes die uit je baarmoeder steken. Die zitten daar zodat de dokter je spiraaltje straks weer gemakkelijk kan verwijderen. Als je lover groot geschapen is, kan het dus zijn dat hij de draadjes telkens voelt. Vindt hij het echt heel vervelend? Dan kun je nog terug gaan de dokter om te vragen of de draadjes iets korter geknipt kunnen worden.

3. Je kunt het spiraaltje 'verliezen'

Het komt maar bij drie procent van de gevallen voor, maar je zou je spiraaltje kunnen 'verliezen'. Dit komt niet door te wilde seks, maar misschien wel doordat je een te kleine baarmoeder hebt waardoor de spiraal niet goed blijft zitten. Dit is best ongebruikelijk, maar als het toch het geval is, kun je beter op een ander anticonceptiemiddel overstappen. Is dit niet het geval? Dan kun je de spiraal gewoon nog een keer laten plaatsen.

Lees ook: Buikpijn na de seks: hoe komt dat?