Gemakkelijk een paar kilo kwijt

Sport & gezondheid door Vera
Zit je broek net wat strakker dan normaal? Of wil je voor de zomer een paar kilo kwijt? Met deze tips kun je op een gezonde en gemakkelijke manier wat kilo's kwijtraken. Voor je het weet ben je weer op je ideale gewicht!

De zomer komt eraan: hét moment voor veel vrouwen om op de lijn te letten. Nu vindt Ze.nl dat vrouwen in alle soorten en maten mooi zijn en willen we die ellendige diëten niet promoten (genieten is namelijk té belangrjik), maar gezond zijn vinden we wél erg belangrijk en het is natuurlijk gewoon fijn om lekker in je lijf te zitten. Daarom deze simpele tips; hiermee kun je op een fijne en gemakkelijke manier wat kilo's kwijtraken, zonder al te veel moeite en narigheid.

 • Zorg dat je altijd ontbijt! Dit is de belangrijkste maaltijd van de dag; het zet namelijk de spijsvertering en je darmen aan het werk (goede stoelgang) en geeft je de energie die je nodig hebt. Geen trek in de ochtend of altijd haast? Zorg dan dat je altijd een stuk fruit (banaan) en een plak volkoren ontbijtkoek in je tas hebt.
 • Eet altijd drie maaltijden en drie gezonde tussendoortjes per dag. Door regelmatig kleine porties binnen te krijgen (schep dus niet te veel op), zul je sneller afvallen.
 • Eet niet meer dan twee stuks fruit per dag, want deze bevatten veel suiker en koolhydraat. Drink ook niet te veel vruchtensap uit een pak, maak het zelf en drink met mate. Groente mag je wel onbeperkt eten, maar let op met bakken in olie; je kunt ze beter stomen of blancheren.
 • Klinkt misschien heel simpel, maar werkt toch echt heel goed: schep je bord één keer op in plaats van twee of drie keer. Realiseer dat het zo'n twintig minuten duurt, voordat jouw hersenen 'weten' dat je verzadigd bent. Heb je nog honger na dat ene bord, grote kans dat dat gevoel na twintig minuten weg is.
 • Maak een feestje van jouw eten: gebruik echt lekkere en goede producten. Een visje van de markt met een salade of gegrilde groentes. Heerlijk toch?
 • Door na 20.00 niet meer eten zul je ook wat verschil merken. Zo kan je lichaam namelijk de hele avond en nacht je eten verteren en krijgt je lichaam genoeg rust. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je gedurende de dag ook op je voeding let.
 • Zoals we allemaal wel weten is suiker niet goed voor je lijf. Vervang het daarom met het nog relatief nieuwe product Stevia van Natrena. Dit is eigenlijk net een zoetje, maar dan helemaal natuurlijk - dus geen chemische ingrediënten. Stevia wordt in steeds meer producten verwerkt, zoals in de nieuwe zuiverdrank van Arla genaamd Zin!.
 • Probeer snoepjes en chips buiten de deur te houden of beperk het snacken alleen tot het weekend. Kun je echt niet zonder een lekkers? Kies dan een gezond tussendoortje en ga voor pure chocolade met 70% cacao (hoe hoger het cacaopercentage, hoe gezonder de chocolade).
 • Probeer zo min mogelijk zout te gebruiken en kook juist meer kruiden. Met knoflook, ui, koriander, peterselie, tijm en ga zo maar door voeg je behoorlijk wat smaak toe aan je eten. Pikante specerijen als Spaanse peper, cayennepeper en gember versnellen het metabolisme - ook wel de stofwisseling.
 • Kies in plaats van volle producten zoals yoghurt of melk de halfvolle of magere producten.
 • Ga altijd voor volkoren producten (brood, crackers, pasta etc.).
 • Alcohol en frisdranken zijn echte dikmakers; laat deze drankjes dus zo veel mogelijk staan. Drink zo veel mogelijk water en kruidenthee, zoals groene thee.
 • Trek in iets zoets of wil je een vervanger voor een toetje? Maak je eigen waterijsjes of basis van suikervrije limonade!
 • Ga nooit voor het eten - als je trek hebt in alles wat eetbaar is - boodschappen doen. Zo doe je vaak aankopen waar je later weer van baalt en te snel opeet.
 • Houd een eetdagboek bij. Zo kun je goed zien wat je allemaal eet en waar je nog op moet letten. Hier zijn ook handige apps voor.
 • En als laatste ook een héél belangrijke tip: bewegen, bewegen, bewegen! Met alleen op je eten letten, zul je echt geen droomfiguur krijgen. Ga naar de sportschool, ga wandelen of fietsen, neem de trap, seks erop los: het maakt niet uit, als je maar actief bezig bent!
Heb jij nog een goede tip voor ons in petto?