Deze 5 dingen doen koppels voor betere seks volgens een expert

Intiem door Jennifer

Als je al heel lang een relatie hebt, kunnen bepaalde dingen wat minder worden. Zo heb je misschien het gevoel dat de seks wel beter kan. Zelfs dat ene spannende standje lijkt niet te helpen. What to do? Nou, take notes, want hier heb je een aantal gouden tips van een seksuoloog!

Lees ook: Betere seks? Gebruik de 'sandwich regel'

1. Praat met elkaar over seks

In een TikTok deelt seksuoloog Natassia als eerste tip, dat je met elkaar moet praten over de seks. Volgens koppels die zij spreekt, helpt dat voor betere seks. Het is in het begin waarschijnlijk even awkward, maar op een gegeven moment raak je eraan gewend. Vertel elkaar wat je lekker en fijn vindt en hoe dat dan gaat. Grote kans dat je zo ook helemaal in de mood komt. *wink*

2. Elke dag even knuffelen

Wat koppels ook vaak doen voor betere seks, is elkaar elke dag even knuffelen. En dan bedoelen we niet gewoon een korte, vluchtige knuffel. Nee, zorg dat je dagelijks minstens twintig minuten in de armen van je lover ligt. Volgens de expert creëer je zo meer intimiteit en tja, je kan je voorstellen waar dat toe leidt.

3. Zoen elkaar vol passie

Ook is het goed om elkaar af en toe te zoenen vol passie. Gooi soms echt even al je liefde in die ene zoen. Probeer je omgeving te vergeten en alleen aan hem/haar te denken. Misschien lopen jullie zo al zoenend wel langzaam richting het bed of de bank.

4. Zeg elke dag ‘ik houd van jou’

Vergeet ook niet elke dag de liefde te uiten aan je partner. Misschien dat je dit na een tijdje sneller vergeet. Toch is het belangrijk om elke dag even te zeggen, hoeveel je van iemand houdt. Het zijn maar vier woordjes, hè? Je hoeft het niet tien keer te zeggen op een dag. Eén keer is waarschijnlijk meer dan genoeg om weer vlinders te voelen.

5. Geef seks vaker prioriteit

Tot slot geeft de expert ook als tip om seks vaker prioriteit te geven. Volgens haar mag je seks best inplannen. Het klinkt wat gek en totaal niet sexy, maar uiteindelijk ga je er hopelijk het voordeel van in zien. Oké, als jij of je partner écht geen zin heeft in seks, moet je het natuurlijk niet doen. Je moet seks niet forceren. Plan bijvoorbeeld gewoon een intiem avondje met je partner. Dat kan desnoods ook alleen maar knuffelen zijn. We weten inmiddels waar knuffelen goed voor is…

Lees ook: Choking tijdens de seks: hoe gevaarlijk is het?