Dus toch: cadeautjes zijn goed voor je relatie

Relaties door Sabine
Je hoeft niet elke dag een bos bloemen of een doos chocolaatjes te krijgen, maar zo af en toe zou je het wel kunnen waarderen. Helaas doet vriendlief dat niet want dat vindt-ie niet nodig, maar cadeaus geven je relatie een boost! 
 
Als je al lang samen bent met je wederhelft kun je soms in een sleur terecht komen. Opstaan, werken, koken, tv kijken en slapen. Boooooring! Wat je dan moet doen? Cadeaus voor elkaar kopen! Dat blijkt uit een onderzoek gehouden onder 2261 mannen en vrouwen in een langdurige relatie. Het blijkt dat je er beiden gelukkiger van wordt als je elkaar geregeld een aardigheidje geeft. 

 
Cadeaus goed voor je relatie  
Er werd aan de deelnemers van het onderzoek gevraagd hoe ze hun relatie zouden beoordelen en hoe vaak ze een aardigheidje voor hun wederhelft kochten. 41% kocht regelmatig een cadeau en van dit percentage gaf 67% aan een ‘uitstekende relatie’ te hebben, gevolgd door degenen met een ‘geweldige relatie’ en een ‘goede relatie’. Van de ondervraagden was 66% ervan overtuigd dat hun relatie erop vooruit was gegaan door het geven van cadeaus meldt Metro. Degenen die aangaven dat ze een ‘slechte relatie’ hadden, kochten niet met regelmaat een cadeautje voor de ander. 
 
Mike Herbert van de cadeauwebsite Gonedigging verklaart dat het niet alleen maar gaat om materialisme. “We moeten niet vergeten hoe ontroerend het is om onverwachts een cadeautje te krijgen van je partner", vertelt Mike. "Daarnaast is het ook erg mooi om iemand iets te geven waarvan je weet dat het zijn of haar dag gaat maken.” 

 
Goede seks 
Uit een ander onderzoek van IllicitEncounters.com blijkt dat 72% van de vrouwen meer zin krijgt in seks als ze donkere chocolade heeft gegeten. Kanttekening: het moet natuurlijk wel goede chocola zijn! Van de 1400 ondervraagde vrouwen gaf 68% aan dat ze geen zin meer zou hebben als blijkt dat ze goedkope chocolade van haar geliefde heeft gekregen.
Dus als je vindt dat je wel vaker een verrassing verdient, wellicht is het dan een idee je lover subtiel op dit onderzoek te wijzen... 
 
Geef jij je hubby vaak een cadeautje?