Zoentips waardoor zoenen nog lekkerder wordt

Intiem door Laura

Vandaag 6 juli is Wereld Kus Dag. Dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden met een dikke smakkerd. Hoe je een zoensessie nog lekkerder maakt, dat vertellen we je hier.

Lees ook: 4 keer spelletjes om jullie nacht spannender te maken

De ene zoener houdt van veel tong en de ander juist niet. Hoe kom je erachter wat iemand anders lekker vindt? Door het uit te proberen, natuurlijk! Dit en nog veel meer tips en tricks die jouw zoenen veel fijner gaan maken (voor jou en de ander) vind je in dit artikel. 

1. Frisse mond

Je begint natuurlijk met een fris smoeltje. Niemand houdt van zoenen met een knoflookadem. Weet je dat er een tongmoment aankomt? Pop dan een Smintje in je mond. En deel het ook uit, dan weet je dat de ander ook fris ruikt en smaakt. Het is nog een goede hint ook.

2. Vochtige lippen

Voor een goede zoensessie zijn gehydrateerde lippen belangrijk. Je kunt je lippen likken voordat je in een zoen duikt, maar lippenbalsem werkt beter. Het droogt namelijk niet op en je krijgt er ook heel zachte, kissable lips van. Kies voor een lippenbalsem met een neutraal smaakje. Of voor een extra touch, een lichtzoete smaak en geur zoals framboos, amandel of kokos. Wedden dat je lover jullie kus nooit meer vergeet?

3. Gooi er gevoel in

De lekkerste zoenen zijn vol passie en gevoel. Probeer je zenuwen bij een nieuw persoon opzij te zetten en be in the moment. En ken je elkaar al langer? Probeer geen routine te maken van het zoenen, maar gooi je liefde voor die persoon in de zoen. 

via GIPHY

4. Bouw het op

Gooi niet gelijk vol overgave die tong in de mond van de ander. Houd het rustig en laat het langzaam opbouwen tot een intensere zoen. Zo kun je elkaar ook beter aanvoelen en elkaars zoenstijlen uitproberen. 

5. Zoenen doe je met z'n tweeën

Iedereen heeft weer andere dingen die hij/zij wel of niet fijn vindt. Dus let ook op wat de ander doet en probeer elkaar in hetzelfde ritme te vinden. Zoenen doe je immers met z'n tweeën (maar met meer kan natuurlijk ook! 

6. Houd je tong onder controle

Eerste regel van tongzoenen: gebruik je tong spaarzaam. Niemand houdt van te veel tong, dus zet hem alleen in op goede moment en met mate.

via GIPHY

7. Zoen niet alleen de mond

Kom tussendoor even op adem en neem de tijd om wat andere delen van het gezicht en de nek te ontdekken. Zo maak je de perfecte overgang naar het voorspel. Niet doen als je in de kroeg staat, trouwens.

8. Zuigzoenen zijn voor tieners

Ja, het was leuk toen je 15 was. Maar om op je huidige leeftijd met zo'n blauwe plek in je nek op je werk te verschijnen. Liever niet. Mochten we helemaal de plank misslaan en vind jij zuigzoenen het einde? Kies dan een plek uit die makkelijk te verbergen is.

9. Waar laat je je handen?

Voor je handen zijn er heel veel opties mogelijk. Hierbij is het ook weer aan jou en je zoenpartner om uit te zoeken wat het beste werkt. Je kan bijvoorbeeld voor een zachte streel over zijn/haar wang gaan of voor een passievolle omhelzing waarbij je zijn/haar schouders vastpakt. Alles kan! 

via GIPHY

Lees ook: Dit zijn de beste emojis voor spannende seks berichtjes