Seks is de beste remedie tegen je kater!

Intiem door Sabine

Het is heerlijk dat de kroegen en clubs weer open zijn. Wat hebben we het dansen en sjansen gemist. Alleen die kater... we waren even vergeten hoe heftig die kan zijn. Hoe je snel weer van die kater afkomt? Duik de koffer in met je lover! 

kater oplossing

Wanneer je hoofd klopt alsof er een tikkende tijdbom inzit, wil je wegkwijnen in een donker hoekje en neem je jezelf voor om nooit meer te drinken. Je wilt van die verdomde kater af, maar erg succesvol lijken al je pogingen om dat kloppende gevoel tegen te gaan nog niet. Het laatste wat je waarschijnlijk wilt doen, is in de kroonluchters hangen. Maar volgens onderzoekers is dit de beste manier om je kater tegen te gaan!


 

Drunk in love

We kunnen ons goed voorstellen dat je geen zin hebt om in bed te stoeien als je al struggelt om je maaginhoud binnen te houden, maar volgens onderzoekers van The University of Sidney helpt het om nuchter te worden. Ook kan verliefd zijn helpen om je kater tegen te gaan. Om tot deze resultaten te komen, onderzocht Dr. Michael Bowen samen met zijn team de niveaus van alcohol en oxytocine bij ratten. Oxytocine is een hormoon dat ook bekend is als het knuffelhormoon en het komt vooral vrij tijdens seks. Ook als je solo je ding doet trouwens.

De onderzoekers dienden de ratten oxytocine toe terwijl ze onder invloed waren. Vervolgens zagen ze dat de ratten nuchterder werden. Terwijl hun coördinatie voor de oxytocine helemaal was verstoord, was die nu de shot oxytocine weer in balans.

 

 

Alcoholniveau 

Het onderzoeksteam kwam er hierdoor achter dat het knuffelhormoon het effect van alcohol verhindert. Hoewel het de effecten tegengaat, verlaat alcohol je lichaam niet sneller. Het alcoholniveau in je bloed blijft dus hetzelfde. Achter het stuur kruipen na 5 mojito’s en een lekker potje seks is dus nog altijd niet aan te raden!

Lees ook: Vaseline als glijmiddel: goed of slecht?