Kill je kater!

Lichaam door Petra
Oeff auww? we kennen het allemaal wel: iets te veel gezopen en nu zegt de kater miauw. Deze lijst met tips zorgt ervoor dat jij die kater kan killen. Dus bye hoofdpijn? It is time to rise and shine!

1. Zorg dat je een goede bodem hebt voordat je gaat drinken: eet een flinke maaltijd en drink veel melk. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk.

2. Wellicht dat een foto van jezelf helpt toen je echt enorm dronken was. Even ernaar kijken helpt je er alles aan te doen om er niet weer zo vreselijk bij te lopen.

3. Wat goed helpt is om tussendoor iets te drinken waar geen alcohol in zit. Denk aan een lekker vruchtensapje, cola of gewoon water.

4. Drink niet te snel. Probeer altijd een bodempje in je glas te houden, zo lukt het je beter een rondje over te slaan.

5. Drink niet alles door elkaar. Dus geen mixjes, vervolgens bier en dan wijn. Probeer bij één soort drankje te blijven.


6. Drankspelletjes zijn al helemaal uit den boze. Tenzij je naar een kater aan het solliciteren bent, natuurlijk.

7. Van alcohol kun je trek krijgen. Een goed excuus om een vette hap te verorberen, want het zorgt voor wat ontnuchtering en voorkomt een enorme vreetbui the day after.

8. Drink twee glazen water voordat je naar bed gaat. Het katergevoel ontstaat namelijk door een vochttekort in de hersenen.

9. Slaap zo lang mogelijk uit. Je lichaam heeft tijd nodig om bij te komen. Laat je lichaam zelf bepalen wanneer het wakker wordt. Zet dus als het even kan geen wekker.

10. Neem een douche of ga lekker uitgebreid badderen. Sop je helemaal in met je favo
douche- of badschuim. Wedden dat jij je daarna frisser voelt?


11. Of ga lekker de sauna in (als je jezelf een beetje durft te martelen): zweet daar alle restjes alcohol en andere afvalstoffen eruit.

12. Hoewel het verleidelijk is om veel koffie achterover te slaan, probeer toch zoveel mogelijk cafeïne te vermijden. Het heeft namelijk een vochtafdrijvende werking en dat is nou juist niet handig als je vochtgehalte juist moet worden opgekrikt. Drink liever water of anders thee.

13. Vitamines is waar je lichaam nu om schreeuwt, dus drink een lekkere smoothie of pers een lekker sapje uit van vers fruit.

14. Van de hele dag in bed liggen word je lui. Laat dus even de hond uit of ga een brief posten. Pas alleen op met felle zon, want daar kun je nog meer hoofdpijn van krijgen. Neem dus voor de zekerheid een zonnebril mee.

15. Ben je brakker dan brak: drink dan melk gemixt met een rauw ei en tabasco (iehw!). Een bekend middeltje onder studenten. Maar dit is natuurlijk alleen voor de echte bikkels.

Heb jij nog een goede anti-kater tip?