Say whut: Helft van de mannen vindt zoenen met een ander geen vreemdgaan

Relaties door Roos

Voor de een is het een appje versturen, voor de ander pas bij seks. De grenzen rondom vreemdgaan vervagen in een grijs gebied, maar wat blijkt nu uit een onderzoek? In tegenstelling tot vrouwen, vinden veel mannen dat een kus niet per se vreemdgaan is. Ho, stop, daar gaat iets mis!

Zoenen

Flirten, zoenen, seks? Het moge duidelijk zijn, dat laatste is sowieso vreemdgaan. Maar verder blijkt het een grijs gebied, want gaat zoenen ook te ver? Ruim de helft van de mannen vindt blijkbaar van niet. Redelijk shocking. Van de vrouwen vindt 73 procent dit namelijk wél vreemdgaan. Oeps, daar gaat iets mis.

Volgens datingcoach James Peerce is dit het bewijs dat mannen en vrouwen anders naar intimiteit kijken.  “Al kunnen we er niet omheen dat je geen respect hebt voor je partner, wanneer je een andere persoon kust terwijl je een relatie hebt. Of je nu man of vrouw bent”, vertelt hij aan The Independent. En daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten.

Swipen

En er was nog iets opvallends: maar 40% van de mannen vond swipen op een datingapp ook bedriegen. Dat is minder dan de helft! Relatietherapeut Fran Walflish kan daar kort over zijn: het is gewoon vreemdgaan. “Overspel is buiten je relatie naar bevrediging zoeken. Dat kan emotioneel, fysiek of seksueel zijn. Als je nog maar flirt met het idee en je je mentaal ergens anders bevindt, is dat vaak een voorbode van bedrog", aldus Fran.

Het onderzoek werd trouwens uitgevoerd door BBC Radio 5 onder 2.000 Britten. Het is te hopen dat Nederlandse mannen er anders over denken dan onze Westerburen.

Lees ook: Eindelijk bewezen: Je kunt beter slapen met je hond dan met je partner

Beeld: iStock, Bron: The Independer