Waarom zoenen net zo leuk is als seks

Intiem door Sabine
Het gebeurt weleens dat mensen hun eerste afspraakje voortzetten onder de lakens. Maar je hoeft helemaal niet zo greedy te zijn en meteen voor the big win te gaan. We vergeten het weleens: maar zoenen is minstens net zo leuk!

Vroeger moest je trouwen voordat je met elkaar in de koffer dook en tegenwoordig hoef je niet eens een relatie te hebben om van bil te gaan. Maar je hoeft helemaal niet meteen in de kroonluchters te springen om het gezellig te hebben. Zoenen is namelijk net zo leuk!

Zoenen is ook lekker
Weet je nog dat moment waarop je voor het eerst doorhad  hoe je écht goed moest zoenen? Lekker hè! Wanneer je gefocust bent op seks, sta je er vaak niet bij stil hoe fijn een zoen is omdat je bezig bent met andere dingen. Maar wanneer je alleen zoent, focus je je alleen hierop en kun je écht genieten van die lekkere zoen.


Je bouwt de spanning op
Het rustig opbouwen is een veel beter idee dan meteen de koffer induiken. Het kan namelijk net zo spannend zijn! Meteen toegeven aan jullie lichamelijke needs is toch helemaal niet zo spannend?

Zoenen is net zo intiem
Speeksel uitwisselen doe je niet zomaar met iedereen, vaak vind je diegene toch wel leuk om te zien. Bovendien kun je de spanning ook goed opbouwen met een goede zoen. En geloof ons: een goede zoen voelt vaak superintiem aan. Je begint vaak rustig aan, maar je kunt best wel wat wilder zoenen wanneer je merkt dat je zoenpartner dat ook wel ziet zitten.

Je kunt het in het openbaar doen 
Niet dat iedereen het je in dank zal afnemen, maar je wordt tenminste niet meteen beboet met een voorwaardelijke straf. Toch raden we je aan elkaar niet af te lebberen in het openbaar, mensen vinden het nu eenmaal niet zo prettig om jullie tongworsteling te zien. Maar wanneer je je lief heel lang niet hebt gezien, kun je ‘m op het treinstation/aankomsthal wel een lekkere lebber geven.


Je neemt nu de tijd voor een goede zoen
We kennen allemaal wel het type hebberige zoen wanneer je met elkaar van bil wilt gaan. Echt een fijne zoen is het vaak niet omdat je bezig bent met de kleren van elkaars lijf te sjorren. Als je helemaal niet van plan bent te rampetampen, neem je tenminste de tijd voor een goede zoen. En dat is echt net zo heerlijk!  

Het is romantischer
Als je echt je tentakels niet van je vriend/date kunt afhouden, snappen we dat je het bed meteen met hem deelt. Maar echt romantisch vinden we het niet. Het is toch veel liever wanneer jullie alleen een kusje delen? Niet zo spannend, maar wel véél romantischer!

Waarom vind jij zoenen zo geweldig?