Dit is waarom je je hoofd altijd naar rechts draait tijdens het zoenen

Intiem door Roos

Je hebt een leuke date gehad en wanneer je samen naar buiten loopt wordt de avond, how romantic, bezegeld met een kus. Maar terwijl je ervoor gaat, draai je dan je hoofd naar rechts of naar links? Bijkbaar zegt de houding van je hoofd tijdens het kussen en knuffelen namelijk meer over je gevoelens dan je denkt.

Rechtshandig

De meeste mensen draaien hun hoofd naar rechts tijdens het zoenen. "Dat komt omdat iedereen een dominante hand heeft, die komt meestal overeen met de hand waarmee je schrijft”, aldus een van de onderzoekers. En omdat er simpelweg meer mensen rechts- dan linkshandig zijn, wordt er vaker via rechts gezoend: “Omdat sociale aanrakingen vaak geassocieerd worden met een handdruk, is het ook normaal dat je dezelfde beweging volgt met je hoofd als de hand waarmee je schrijft als je iemand begroet met een kus of knuffel.”

Emoties

Einde verhaal? Nee, niet per see. Want de onderzoekers hebben ontdekt dat niet alleen je links- of rechtshandigheid ermee te maken heeft, maar ook je emotionele toestand. In emotionele situaties neigen mensen juist weer vaker naar een knuffel of kus via links: "Het maakt daarbij niet uit of die emoties positief of negatief zijn. Mensen doen het dus zowel als ze écht blij zijn om iemand te zien, als om iemand te troosten als die erg verdrietig is.” En waarom dan via links? Dat komt omdat emoties vooral in de rechterhersenhelft worden verwerkt, die weer signalen uitzendt naar de linkerkant van de lichaam. 

Lees ook: Say whut: Helft van de mannen vindt zoenen met een ander geen vreemdgaan

Beeld: Unsplash