Choking tijdens de seks: hoe gevaarlijk is het?

Intiem door Anne-Fleur

Voor een beetje extra *spice* in de slaapkamer kun je heel wat dingen bedenken om aan een 'normaal' potje seks toe te voegen. Zo kun je er voor kiezen om speeltjes te gebruiken of kun je eens aan de slag gaan met bijvoorbeeld handcuffs en zweepjes. Vind je al deze extra middelen maar niets en wil je liever een simpelere oppepper gebruiken? Dan zou je het razend populaire choking eens kunnen proberen... Maar wat is dit eigenlijk - en nog belangrijker: hoe doe je dit veilig? 

Lees ook: Aha! Dit gebeurt er in je brein na de seks

Choking

Waarschijnlijk heb je er al wel eens van gehoord: choking tijdens de seks. Het klinkt allemaal heel spannend en eigenlijk is dat het ook wel een beetje. Extra spanning is leuk, mits het wel veilig gaat. En bij choking, oftewel wurgseks, is veiligheid een heel belangrijk ding en gaat het geheel niet helemaal zonder risico's. Wij vertellen je waarom en waar je dan op moet letten.

Is wurgseks hebben gevaarlijk?

Bij choking tijdens de seks leg je tijdens the deed je hand om de keel van je sekspartner, maar ben je natuurlijk niet van plan om ook echt iemand te gaan wurgen. Het hele choken is daarom namelijk best wel een beetje gevaarlijk. Vaak als je seks hebt laat je de controle over je lichaam gaan en kun je zo erg in de vrijpartij opgaan, dat je soms je eigen krachten niet meer kent. 

Hoe choke je dan wél veilig? 

Het laatste wat we willen is dat er problemen en narigheden ontstaan tijdens een leuk partijtje vrijen, dus ongecontroleerd choken zit er (gelukkig) niet in. In terms of veilig choken is het vooral heel erg belangrijk dat je niet te veel druk uitoefent op de keel van je partner. Het is bijvoorbeeld beter om zachtjes en langzaam te kijken wat prettig is voor jullie beiden. De 'choker' moet zich namelijk ook oké voelen met het 'wurgen' van de ander. Daarnaast is het belangrijk om zo min mogelijk de voorkant van de keel te belasten en de druk meer naar de zijkanten en de achterkant van het hoofd te laten gaan. 

Stop-signaal

Zijn jij en je partner wel helemaal klaar voor een avontuurtje mét een beetje choking erbij? Dan is het erg belangrijk dat jullie een overduidelijk stop-signaal afspreken. Dat kan van alles zijn, maar laat het in ieder geval wel iets zijn wat jullie beiden weten. Spreek dit goed af voor je begint. 

Al met al snappen we dat choking je best nieuwsgierig maakt en dat het voor veel sensatie kan zorgen. Let echter (please) wel op veiligheid en doe ook niets waar jij je niet veilig of fijn bij voelt! 

Lees ook: 6 x fabels over seks die jij nog steeds gelooft