Betere seks? Gebruik de 'sandwich regel'

Liefde door Laura

Droom je er wel eens van dat je bedpartner jouw gedachten kon lezen? Dan zou hij die ene spot exact goed raken en de spijker net even wat lekkerder op de kop slaan. Maar hallelujah, hoe zeg je zonder de ander te kwetsen dat-ie eigenlijk de plank her en der misslaat? Met de zogeheten 'sandwich regel' gaat het voortaan als een makkie.

Lees ook: Mei masturbatiemaand: Welk seksspeeltje past bij jou?

Werken voor goede seks

Als het aan sexpert Megan Luscombe ligt, moeten we meer over seks praten. Niet met onze vriendinnen, maar met onze partner en dan wel op de juiste manier. Maar eh... hoe zeg je dan precies wat de ander moet doen? Volgens Megan moet je hiervoor de 'sandwich regel' gebruiken. "Vertel wat je wil, hoe je het wil en waar je het wil. Vrouwen moeten stoppen met het schuilen achter 'hij zou moeten weten at ik wil'-dialoog en eerlijke communicatie gebruiken", luidt het advies van de expert in een interview met DailyMail. "Als je geweldige seks wil, moet er voor werken. Als je wil dat je partner je laat klaarkomen, moet je uitleggen hoe."

Do's en don'ts

Nu is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig geeft Megan ook wat pointers wat wel en niet door de beugel kan in zo'n eerlijk seksgesprek. Zeg niet "Ik haat het als je ... doet", maar begin met iets als "Ik vind het geweldig als ze ... met me doet" en "Ik hou ervan om seks met je te hebben, maar om een orgasme te krijgen zou ik het geweldig vinden als je ... doet".

Om dat zomaar te verkondigen tegen je lief, ook al ben je al eventjes bij elkaar, is nog steeds heel spannend. Maar dat is helemaal niet nodig. "Seks is niet eng, dat maken wij ervan", aldus Megan. "We zorgen er zelf voor dat we te verlegen zijn om te vragen wat we willen of wat we bedoelen." Volgens de sexpert zal je partner het alleen maar waarderen dat je zo eerlijk bent. "Uiteindelijk willen ze dat je geweldige seks hebt... met hen!" En zo is dat.

Lees ook: Dit is het allerslechtste seksspeeltje dat ik ooit heb getest - Sexpert Luna