10 tips voor een libidoboost

Intiem door Kimberly
Terwijl jullie vroeger wippend in de kroonluchters hingen, hang jij tegenwoordig liever voor de buis. Jullie seksleven heeft een inkakker en jouw libido heeft een flinke boost nodig! No worries, wij geven je 10 top tips. 
 
Terwijl hij jou met wat speelse knijpjes aan het teasen is, loop jij alweer te puffen en te zuchten. En dan niet omdat je überopgewonden bent. Nee, er is sprake van ehh… het tegenovergestelde zeg maar. Waarom? Je weet wel leukere dingen dan een potje rampetampen, GTST kijken bijvoorbeeld. Kortom: jouw libido staat op een laag pitje en het is de hoogste tijd om jullie seksleven wat op te krikken.
 
1. Spreek bewust af om een tijdje geen bedfeestjes te houden. Oftewel: onthouding. Geen knuffel, geen kus, niks. Dit zal je ernaar doen verlangen. Als iets niet mag, wil je dit juist. Toch? Bingo! Wedden dat jullie na twee weken onthouding weer in de kroonluchters hangen?! 
 
 
2. Eet lustopwekkende hapjes! Oesters hebben een sexy reputatie, maar ook producten als avocado’s, amandelen, meloenen, vijgen, kip en – hallelujah – chocolade zijn lustopwekkend. 
 
3. Alhoewel een kopje koffie of een glaasje (rode) wijn boosting zijn voor je libido, is te veel cafeïne, alcohol en suikerrijke drankjes juist libidododend. Less is more ladies!
 
4. Lichaamsbeweging zorgt niet alleen voor een killerbody, maar verbetert ook de bloedtoevoer naar eh… down there zeg maar. Bovendien stimuleert het je lichaam om meer (lustopwekkende) hormonen aan te maken en ben je een stuk fitter. Gevolg: je hebt meer zin om 's avonds een sexy dance with no pants te doen.  
 
5. Move over Axe-deodorant, maak plaats voor het oermannelijk zweet. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat dit de seksuele opwinding verhoogt en zorgt voor een onbewuste aantrekkingskracht. Hang dus wat vaker onder vriendliefs zwoksels, en vertel hem - bij eventuele vreemde blikken - dat het voor het goede doel is.
 
6. Relax en ontstress. Stress is killing voor je libido. Zorg er daarom voor dat je je regelmatig ontspant. 
 
7. Zorg regelmatig voor romantiek. Kaarsjes, samen koken, romantisch dineren, een massage, een achtergrondmuziekje... het doet je libido allemaal goed. 
 

8. Matig met medicijnen. Maak een afspraak met de huisarts om kritisch te kijken naar welke medicijnen je wel, en niet per se hoeft te nemen. Medicijnen hebben namelijk een nadelige invloed op de bloedsomloop en verlagen dus ook je libido. 

9. Zorg voor veel lichaamscontact. Knuffel veel, en blijf elkaar op een lieve manier aanraken. 

10. Plan, als het eventjes kan, een vakantie naar een warm land. Daar zijn de avonden zwoeler, ben je bloter gekleed en stijgt je libido als een tierelier. Het is ideaal om je hormonen eens flink op de proef te stellen en het zal je seksleven een boost geven! Oe la la...

Heb jij nog andere libidoverhogende tips?