Aha! Dus daarom deel je altijd geheimen na de seks

Liefde door Laura

Als jij jezelf ooit extra loslippig hebt gevoeld na een potje stoeien in bed, dan ben je niet de enige. Sterker nog, het is zelfs een wetenschappelijk bewezen gevolg van seks. Dat verklaart gelijk dat waarom seksen zonder gevoelens op de lange termijn niet gaat werken…

geheimen delen seks

Uit een nieuwe studie van de Personality and Social Psychology Bulletin met de dubbelzinnige titel: ‘Sex unleashes your tongue’ blijkt zelfs dat het zien van opwindende beelden al leidt tot intimiteit op een niet seksuele manier. Bijvoorbeeld: met je lover naar een romantische seksscène op televisie kijken, kan al er al voor zorgen dat je meer intieme gesprekken zal hebben.

Onderzoekers liet een groep mensen seksueel stimulerende beelden zien en een andere groep niet. Daarna werden de personen uit beide groepen gevraagd om een geheim te delen met de onderzoekers.

“De bevindingen geven een indicatie dat het activeren van het seksuele systeem persoonlijke onthullingen aanmoedigt. Dat is een strategie die ervoor zorgt dat potentiële partners zich meer verbonden voelen met elkaar,” wordt geschreven in het onderzoeksverslag. “Persoonlijke onthullingen zorgen er op hun beurt weer voor verlangen en ontwikkeling van de relatie.”

 

Lees ook: Flopwip: de geparfumeerde penis