Sexperts hebben bewezen: op deze dag heb je de meeste zin in seks

Intiem door Laura D

Hoe vaak per week doe jij the dirty? Misschien is het slim om je schema een keer aan te passen. Er is namelijk een dag (en een tijdstip) waarop jij volgens sexperts op je natuurlijke piek bent qua sexy hormonen. En die is niét in het weekend. Shocking, right?

beste dag seks

Lees ook: 5 redenen waarom masturberen goed is voor je gezondheid

Vijf keer zo veel hormonen

De beste dag om seks te hebben is… tromgeroffel… donderdag! En dan vooral de donderdagochtend. Studies hebben aangetoond dat op deze dag zowel de testosteronlevels als de oestrogeenlevels bijna vijf (!) keer zo hoog zijn als normaal. Donderdag is de enige dag in de week dat de hormonen tussen mannen en vrouwen grotendeels synchroon liggen. Dit heeft te maken met onze internal clock. Die denkt op de vierde dag van de week blijkbaar dat het tijd is voor een horizontale tango.

Voor lesbische koppels betekent dit in principe hetzelfde. Jullie hormooncycli lopen wel vaker gelijk, waardoor jullie vaker op hetzelfde level zitten.

via GIPHY

Ochtend of avond?

De man heeft zijn libidopiek tussen zes en negen ’s ochtends, terwijl dat bij een vrouw juist ’s avonds is. De hormooncyclus van een man vernieuwt zich elke dag, terwijl wij daar maar liefst een maand over doen. Het is vast ook geen shocking feitje dat wij rond onze ovulatie de meeste zin hebben. Behalve als je aan de hormoonanticonceptie zit natuurlijk. Toch is morning sex volgens sexperts wel de beste tijd voor een hete vrijpartij. Dit zou namelijk je immuunsysteem enorm moeten verbeteren. Is het proberen waard, toch?

Birthday sex

Wat is de populairste dag van het jaar om seks te hebben? Een aantal studies wezen uit dat de meeste mensen seksen op hun verjaardag (of die van hun partner). Valentijnsdag en gezamenlijke vakanties staan ook hoog op de lijst. New Year’s Eve trekt juist weer minder mensen. Dat is dus iets minder knallend het nieuwe jaar in…

via GIPHY

Lees ook: 9 tips om een blowjob voor jou ook een feestje te maken