Zo krijg je weer zin in seks!

Intiem door Redactie Ze.nl
Ben jij ontzettend gek op je lover, maar heb je de laatste tijd nauwelijks tot geen zin in seks? Geen nood, dat overkomt de beste! Het punt is: hoe ga jij die geilheid weer terugkrijgen? Ze.nl geeft je je libido weer terug! 
 
Is jouw (se)x-factor de laatste tijd ver te zoeken en vertel jij je partner elke avond weer dat je hoofdpijn hebt? En dat terwijl je hem vroeger elke nacht wel wilde bespringen? No worries, dit hoeft niet meteen te betekenen dat je niet meer verliefd op hem bent, het is namelijk een veelvoorkomend probleem binnen relaties!
 
Vaak heeft het weinig te maken met hoe aantrekkelijk je je lover vindt, maar alles met factoren als stress, moe zijn door werk, kinderen, niet lekker in je vel zitten en langs elkaar heen leven. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je sexdrive verdwijnt. Daarnaast is het gewoon een feit dat het na een tijdje minder spannend wordt dan voorheen, ook dit kan ervoor zorgen dat je lust vermindert.
 

Het niet hebben van seks kan zorgen voor problemen binnen je relatie: jij en je partner kunnen zich gefrustreerd en/of afgewezen voelen. Het hebben van (goede) seks is namelijk ontzettend belangrijk voor je relatie. Duss... Wat kunnen we hieraan doen?
 
Relaxen met z'n twee
In het hectische leven van tegenwoordig is het heel belangrijk om te blijven relaxen. Plan desnoods twee, drie uurtjes per dag in om samen te ontspannen. Ga in bad, masseer elkaar, lees een boek. Computer uit, telefoon uit, kaarsjes aan en geniet van de rust en elkaar! Zodra je je meer ontspannen voelt, zal je sexdrive terugkomen. Maar ga ook jullie huis uit: lekker naar het strand of uit eten. Breng tijd met elkaar door.
 
Blijf elkaar veroveren
Als je lang bij elkaar bent, heb je de neiging om elkaar voor lief te gaan nemen. Het is allemaal niet meer zo spannend als in het begin. Iemand is er gewoon en de leuke en bijzondere kanten vallen minder op. Toch is het heel belangrijk en spannend om elkaar te blijven veroveren. Maak complimentjes, laat briefjes achter en blijf met elkaar flirten.
 

Compromis sluiten en doe 't!
Het komt vaak voor dat in een relatie de één meer zin heeft in seks dan de ander. Praat hierover en sluit - net als bij andere onderwerpen - een compromis. Het libido van mensen verschilt erg; het is geven en nemen. Het voelt misschien een beetje gek en tegen je zin in, maar het helpt wel. Soms moet je met seks beginnen om er weer lol in te krijgen. Ook al ben je moe en heb je hoofdpijn. Spreek bijvoorbeeld af om twee keer per week seks te hebben en leef hier ook naartoe. Stuur sexy smsjes, flirt met elkaar en bereid elkaar voor op de vrijpartij.
 
Take your time...
En als jullie dan eenmaal in bed liggen, neem dan goed de tijd voor elkaar. Begin met een uitgebreid voorspel en probeer eens iets anders. Gebruik eens een seksspeeltje, kijk of maak een spannende film, trek sexy lingerie aan of doe een striptease. Doorbreek jullie vaste patroon!
 
Gaat het bij jou wat verder en denk je dat je misschien wel last hebt van aseksualiteit? Neem dan contact op met je huisarts; deze kan je doorverwijzen naar een sekstherapeut.

Ben jij tevreden over jouw seksleven?