5 redenen waarom masturberen goed is voor je gezondheid

Intiem door Chloe

We praten er weinig over, maar we doen het allemaal: masturberen. En dat terwijl een pleziertje met jezelf enorm veel voordelen heeft. Niet alleen voor je seksleven, maar ook voor je gezondheid is masturberen hartstikke goed.

masturberen gezondheid

Lees ook: Het bestaat! Dit is wat de G-spot écht is

1. Het werkt stress verminderend

Spanning, stress en een overvolle agenda? Maak dan eens even tijd voor jezelf. Dat kan natuurlijk door een warm bad en een goed boek, maar ook met een potje soloseks. Tijdens het masturberen krijg je een endorfine boost waardoor je je een stuk relaxter wordt. Ook je bloeddruk kan hierdoor verlagen. Wanneer je een stressvolle periode hebt weet je dus wat je te doen staat.

2. Je wordt er vrolijk van

Een orgasme is dé oplossing voor een beter humeur. Naast endorfine, komt er wanneer je tot je hoogtepunt komt ook dopamine vrij. Dit staat ook wel beter bekend als het gelukshormoon, omdat je er een vrolijk en positief gevoel van krijgt.

3. Een betere nachtrust

Val jij na een goede vrijpartij ook altijd als een blok in slaap? Dat is niet zo gek. Er komt namelijk een stofje vrij wat een positieve werking heeft op je diepe slaap. Of je nou seks hebt met je partner of met jezelf, hierna slaap je als een roosje.

4. Een beter seksleven

De eerste stap naar een beter seksleven is jezelf leren kennen. Wanneer jij precies weet waar je opgewonden van wordt en wat je lekker vindt, zal dit ook een stuk makkelijker zijn voor je partner. En niet alleen dat, door regelmatig met jezelf onder de lakens te kruipen krijg je ook makkelijker een orgasme. Een beetje experimenteren kan dus geen kwaad. Zeker als je wel eens moeite hebt met het bereiken van je hoogtepunt.

5. Een betere bloedsomloop

Een gezonde bloedsomloop is voor veel dingen belangrijk. Fijn dus, als dit allemaal op en top werkt. En laat een orgasme nou perfect zijn om je bloedsomloop gezond te houden. Wanneer jij het beste moment van de dag beleeft stijgt je hartslag. Hierdoor wordt je bloed ook sneller rondgepompt en zorgt het voor een goede functionering van je bloedvaten en weefsel. 

Beeld: iStock

Lees ook: Gezonde goede voornemens? Meer masturberen!