Gezonde goede voornemens? Meer masturberen!

Intiem door Redactie Ze.nl

Meer sporten, beter eten: goed voor onszelf zorgen is de belangrijkste prioriteit wanneer er een nieuw jaar is aangebroken. En al die zelfliefde juichen we alleen maar toe. Het is hartstikke mooi om beter voor je lichaam te zorgen. Maar als je echt lief voor jezelf wil zijn, neem dan ook vaker masturberen, wat meer quality time met jezelf doorbrengen, en misschien zelfs een vibrator kopen op in je lijstje met goede voornemens. Makkelijk, leuk én gezond!

masturberen

An orgasm a day keeps the doctor away

Nou oké, dat is misschien wat kort door de bocht, maar net als een stuk fruit doet een orgasme je goed en kan het je net even een gezonde boost geven. En zoals bij fruit kunnen smaken verschillen, maar gelukkig kun je ook met masturberen lekker veel variëren. Je kunt speeltjes zoals een dildo kopen, een muziekje aan- of uitzetten of in bad of bed aan de slag gaan. Wees vooral niet bang om er echt even een momentje van te maken.

via GIPHY

De gezondheidsvoordelen van masturberen

Masturberen is daadwerkelijk meer dan alleen leuk. Laten we even kijken naar de verschillende voordelen van masturbatie, mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn.

1. Het helpt je makkelijker in slaap vallen

Misschien heb je dit zelf al eens gemerkt: na een orgasme slaap je als een roosje. Maar hoe zit dat eigenlijk? Wanneer je masturbeert daalt je bloeddruk en maak je endorfine aan, wat je helpt kalmeren. Perfect voor het slapengaan dus.

2. Masturberen is een natuurlijke pijnstiller

Ben je ongesteld en heb je last van die vervelende krampen in je onderbuik? Voordat je naar paracetamol of ibuprofen grijpt, trek je eens terug in je slaapkamer.

Wanneer je menstrueert trekt je baarmoeder samen om van het baarmoederslijmvlies en bloed af te komen dat deze maand niet meer nodig is. Daar komen die krampen vandaan. Maar je kunt je lichaam een handje helpen, wink wink. Wanneer je masturbeert zal er meer bloed naar de bekkenbodem stromen, waardoor je krampen verlicht kunnen worden. Daarbij maak je endorfine en oxytocine aan, die ook een pijnstillende werking hebben.

Maar je hoeft het niet bij een keer per maand te laten: masturberen wanneer je bijvoorbeeld hoofdpijn hebt, of zelfs een kater, kan je ook even die pijnstillende boost geven - al is het om even je gedachten ergens anders te leiden.

via GIPHY

3. Masturberen is goed voor je humeur

Want hey, ook je mentale gezondheid, is gezondheid. De stoffen die vrijkomen tijdens masturberen en zeker wanneer je een orgasme krijgt, kunnen je dag een compleet andere twist geven. Met het verkeerde been uit bed gestapt? Stap er dan maar weer eventjes terug in en give it a go!

4. Je traint je bekkenbodemspieren

Waarom zou je juist die specifieke groep spieren willen trainen? Nou, ze zijn allereerst mede-verantwoordelijk voor je houding. Ze stabiliseren letterlijk je bekken en geven je dus een echt steuntje in de rug. Ook helpen ze wanneer ze sterker zijn je ademhaling verdiepen en de doorbloeding naar je benen verbeteren. En alles wat je daarvoor hoeft te doen, is masturberen! Wanneer je orgasme dichterbij komt, stroomt er meer bloed richting je clitoris en spannen je bekkenbodemspieren aan. Een hele work-out dus!

5. Het is goed voor je hart

Last but not least: onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen die regelmatig klaarkomen, minder kans hebben op hart- en vaatziektes. Want ook je hart werkt sneller wanneer je je hoogtepunt bereikt. Het is het proberen waard, toch?

via GIPHY

Lees ook: Zo bereik jij je hoogtepunt op Wereld Orgasmedag