Wil jij een hogere seksdrive? Eet dan meer van deze 7 dingen

Eten door Maya Luz

Lekker eten, en daarna het bed induiken met je partner. Het klinkt misschien als de ideale date night, maar soms werkt jullie seksdrive niet helemaal mee. Hoe los je dit op? Door middel van eten! Er zijn namelijk verschillende voedingsmiddelen die bewezen afrodisiaca zijn, ofwel: ze brengen jouw seksdrive tot een hoger niveau. We zetten er zeven voor je op een rijtje.

Lees ook: IJsklontjes tijdens de vrijpartij: zo doen jullie dat

Oesters

Het eten van oesters is in de ogen van velen al ontzettend sexy. De voedingsstoffen in oesters zijn erg bevorderlijk voor je seksdrive. Ze bevatten namelijk veel zink, een mineraal dat erg belangrijk is voor het aanmaken van het hormoon testosteron. Voor zowel mannen als vrouwen helpt dit met het verhogen van de seksdrive. Daarnaast helpt zink bij het produceren van gezond sperma, wat handig kan zijn als jij en je partner graag kinderen willen.

Aardbeien

Aardbeien zijn rood, de kleur van de liefde en lust, maar ze bevatten ook een hele hoop vitamine C. Een vitamine die bijdraagt aan het vergroten van je behoefte aan seks. Een paar aarbeitjes met slagroom eten tijdens een date met je partner is dan ook zeker geen slecht idee.

Vijgen

Vijgen hebben een sensuele reputatie, zowel door hun geur als hun textuur. Maar wat er in deze vrucht zit, is wat telt. Ze bevatten aminozuren die dienen als afrodisiaca. Aminozuren ondersteunen de aanmaken van hormonen die nodig zijn voor de voortplanting. Daarnaast staan vijgen erom bekend dat ze kunnen helpen bij het verlengen van het uithoudingsvermogen.

Honing

Honing is al eeuwenlang een wondermiddel in veel culturen. Het is een krachtige antioxidant en heeft veel verschillende voordelen voor onze algemene gezondheid. Daarnaast helpen ze bij het behouden van een gezonde hormoonbalans, wat nodig is voor een gezonde seksdrive. Honing stimuleert ook de bloedcirculatie, wat voor zowel hem als haar erg belangrijk is voor goede seks.

Avocado

Avocado op toast, guacamole, avocado sushi, wie is er nou niet dol op? Avocado's zijn erg gezond voor je seksleven omdat ze rijk zijn aan vitamine E. Deze vitamine is goed voor onze vruchtbaarheid, zowel voor mannen als voor vrouwen. Avocado bevat ook veel B vitamines, wat ons energie geeft.

Maca

Maca, niet te verwarren met matcha, is een superfood. In Peru wordt maca al eeuwenlang gebruikt als wondermiddel voor energie en vruchtbaarheid. Dit wondermiddel is vooral nuttig voor mannen. Het zou namelijk het aantal zaadcellen kunnen verhogen en de beweeglijkheid hiervan positief beïnvloeden.

Chocolade

En als laatste, misschien wel het leukste voedingsmiddel om een hogere seksdrive van te krijgen: chocolade! Dagelijks chocolade eten kan daadwerkelijk een positief effect hebben op je behoefte aan seks. Dit komt door twee stofjes die terug te vinden zijn in deze heerlijke snack. Het gaat hierbij om tryptofaan, een stofje dat helpt bij de aanmaak van serotonine, wat genot verbetert. Het tweede stofje is 2-fenylethaanamine, een stof waarvan de structuur heel veel lijkt op die van stoffen die bekend staan om hun sterke uitwerking op het zenuwstelsel. Daar horen stoffen bij die het lichaam zelf maakt zoals dopamine en adrenaline, maar ook drugs zoals amfetamine. In andere woorden: high on love

Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben de hoogste seksdrive