Hoe krijg ik mijn sexdrive terug?

Intiem door Jordan

Heb je de laatste tijd nauwelijks tot geen zin in seks? Dat is helemaal niet raar! Zin in seks komt en gaat. Maar als het lang duurt is het wel fijn om te weten hoe je je passie weer terugkrijgt. Wij hebben zes tips voor je.

Lees ook: ASMR-seks: de nieuwe porno?

Droge periode

Seks is per persoon compleet verschillend. Soms kan je er geen genoeg van krijgen en soms is het gewoon niet zo belangrijk. Als je merkt dat je in een droge periode zit, is dat niet per se iets slechts. Iedereen bepaalt zelf hoe seksueel hij of zij wil zijn. Maar als je regelmatig seks hebt kan je in een afnemende fase wel veranderingen voelen in je lichaam, geest en jouw relatie met seks. Als je een tijdje geen seks hebt gehad, kan het langer duren voordat je lichaam weer opgewonden is.

Als je regelmatig seks hebt, ervaren je hersenen een lading van plezierige stoffen. Deze feel-good chemicaliën verbeteren je stemming en verminderen stress. Als je minder vaak seks hebt in combinatie met eenzaamheid en onzekerheden, kunnen mensen een hoger risico lopen op depressie. En met depressieve gevoelens is genieten van seks helemaal ondenkbaar. Maar toch is het belangrijk om jou sexdrive wel weer terug te vinden. Seks helpt goed bij je beter voelen.

Zes manieren om je sexdrive terug te krijgen

1. Seks plannen

Door een plekje te reserveren in je agenda, alleen of met een partner, kan ervoor zorgen dat je er de hele dag over nadenkt en dit zorgt weer voor opwinding. Het is dus een goede manier om jezelf weer in een ritme te brengen.

2. Verwacht dat het in het begin onwennig aanvoelt

Net zoals schaatsen, zal het geheugen je niet laten vergeten hoe je seks moet hebben. Maar in het begin kan het wel onwennig aanvoelen, en dat is ook goed en valt te verwachten. Gun jezelf wat tijd, je zult je ritme echt weer vinden.

3. Laad je creativiteit op

Heb je moeite om inspiratie te krijgen? Zoek wat creatieve energie in andere gebieden van je leven. Ga zingen, schilderen, dansen, schrijven, bezoek een museum of ga naar de bioscoop. Maak opnieuw contact met iets dat creatiefs is en kom uit je hoofd.

4. Maak gebruik van sensuele activiteiten

Ga op zoek naar nieuwe seksuele ervaringen. Als je je openstelt voor sensuele activiteiten kunnen je zenuwen hierop inspelen. Kijk eens naar een sensuele scène uit een film of volg een burlesque les. Wek jouw seksuele nieuwsgierigheid op!

5. Probeer een nieuwe seksuele activiteit, fantasie of kink uit

Voor sommigen kan het overweldigend zijn om iets nieuws uit te proberen na een lange periode. Maar juist iets nieuws kan je uit die sleur trekken. Dus als je je verveelt, probeer dan eens een nieuw speeltje uit, of een nieuwe kink. Dit kan ervoor zorgen dat die droge woestijn weer een waterval wordt.

6. Luister naar je lichaam

Het allerbelangrijkst blijft natuurlijk luisteren naar je lichaam. Geef jezelf toestemming om het rustig aan te doen of te stoppen. Er zijn weinig dingen minder opwindend dan verplichte seks. Dus voel je niet gedwongen en blijf jezelf niet pushen als je het niet voelt. Als je er klaar voor bent, zal je het weten, en tot die tijd kun je al die extra tijd gebruiken om je te richten op andere dingen in je leven.

via GIPHY

Lees ook: Op zoek naar geile verhalen? De meest opwindende lees je hier

Bron: Poosh.com