Hoe vaak kun je als vrouw klaarkomen?

Intiem door Maya Luz

Klaarkomen is voor sommige vrouwen heel moeilijk. Een keer een hoogtepunt bereiken tijdens de seks is dus vaak al een hele overwinning. Andere vrouwen komen heel makkelijk klaar en hebben zelfs meerdere orgasmes tijdens een vrijpartij. Maar hoe vaak kan een vrouw eigenlijk klaarkomen? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Deze sterrenbeelden faken vaak een orgasme

Wereldrecord

Dat vrouwen vaker kunnen klaarkomen dan mannen is een feit. Het wereldrecord bevestigt dit enorm. Het wereldrecord voor de meeste orgasmes in een uur voor een man is 16. Voor vrouwen staat dit wereldrecord momenteel op 134! Dat is niet niks. Een Canadese universiteit deed onderzoek naar hoe vaak vrouwen konden klaarkomen, hun onderzoek kwam uit op 100 keer per uur. Dat het wereldrecord hier zelfs nog boven ligt is dus vrij verrassend.

Meervoudige orgasmes

Als je als vrouw een hoogtepunt kunt bereiken, dan ben je ook in staat om een meervoudig orgasme te hebben. In hoeverre dit daadwerkelijk gebeurt is nog niet echt onderzocht helaas. Om jezelf op het punt te krijgen om meerdere orgasmes te kunnen ervaren, zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Ten eerste moet je even stilstaan bij waar je stimuleert. De meest logische optie is de clitoris, maar deze is veel groter dan alleen het zichtbare puntje. Ga dus vooral even voelen bij jezelf om te zien wat je fijn vindt. Daarnaast is de manier waarop je stimuleert belangrijk. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar verschillende bewegingen die je kunt maken, of je meer geniet van orale seks of juist liever hebt dat iemand met z'n handen te werk gaat. Speeltjes zijn hier ook zeker nuttig. Oh en onthoud: er zijn meer erogene zones dan alleen je geslachtsdeel!

via GIPHY

Van één naar twee

Oké, maar als je eenmaal een orgasme hebt bereikt, hoe ga je dan van één naar twee? Nou, als je opgewonden raakt, gaat je clitoris opzwellen en dus wordt deze een stuk gevoeliger. Hierdoor kun je dus gemakkelijker klaarkomen als je al een keertje een orgasme hebt gehad. Je kunt dit doet op verschillende manieren. Aangezien je clitoris na een orgasme vaak ietwat overgestimuleerd is, kan het bijvoorbeeld goed zijn om door middel van vaginale stimulatie. Het is met je partner dus vooral een kwestie van uitproberen. Als het niet gelijk lukt is dat helemaal niet erg. Maar als je dat punt eenmaal hebt bereikt, is het zeker de moeite waard!

Lees ook: Dit zijn de manieren om betere seks te hebben in 2024