Red flag alert: dit zijn de meest toxic traits van de sterrenbeelden

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Toxic traits hebben we allemaal wel, want niemand is natuurlijk perfect. Waar de sterren ons kunnen helpen om onze positieve karaktereigenschappen in te zien, kunnen ze ons ook vertellen wat onze stiekeme red flags zijn. En eerlijk, dat is altijd goed om te weten toch? We gaan voor self-improvement dit jaar, dus hebben we een lijstje met deze toxic traits van de sterrenbeelden.

Ram

Ram, een toxic trait die jij hebt is dat je soms wel erg competitief bent. Je kunt absoluut niet tegen je verlies. Wint iemand anders wel een keer, dan kun je de rest van de dag nog chagrijnig zijn. Dit heeft trouwens niks met de ander te maken, hoor. Je wil immers gewoon heel graag winnen. You are your own worst enemy.

Stier

Stier, jij bent net als het dier wat jouw sterrenbeeld vertegenwoordigt mega koppig. Flexibiliteit staat niet in jouw woordenboek (en dan hebben we het niet over het fysieke vlak). Jij wil graag dat dingen gaan zoals jij het hebt bedacht. Ho maar, dat je daar verandering in gaat brengen.

Tweelingen

Tweelingen, een toxic trait die jij hebt is het feit dat je nooit dingen kunt afmaken. Je raakt snel verveeld van wat dan ook en je wil daarom nooit iets afmaken. Een creatief project hier, of een nieuwe vriendschap daar: jij rent van hot naar her, maar dat is niet altijd positief...

Kreeft

Kreeft, jij hebt een hekel aan confrontatie, maar je hebt wel een oneindige bron aan emoties. Helaas kropt dat zich op een gegeven moment op, waardoor je soms om de kleinste dingen kunt ontploffen. Je hebt er geen slechte bedoelingen mee, maar degene tegen wie jij uitvalt weet dat op dat moment nog niet.

Leeuw

Leeuw, we weten dat je graag in de schijnwerpers staat, maar het leven draait simpelweg niet alleen om jou (sorry). Voor anderen kan deze drang om de spotlight te hebben soms best vervelend en frustrerend zijn. Zelfzekerheid is goed, maar het kan best eens een tikje minder.

Maagd

Maagd, ook al is iets nog zo perfect, jij kunt er altijd wel iets negatiefs in vinden. Soms is goed ook gewoon goed. Jij kan soms best doordraven over imperfecties van allerlei dingen en dat pakt nog weleens toxic uit. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen!

Weegschaal

Weegschaal, net als de Kreeft heb jij ook een enorme hekel aan conflicten en gaat deze het liefst uit de weg. Je stopt je emoties weg om maar geen ruzie te krijgen met een ander. Communiceren is ook niet jouw favoriete hobby, waardoor een ander niet altijd weet wat je voelt (en hun gedrag dus ook niet kan veranderen). Speak up!

Schorpioen

Schorpioen, een toxic trait die jij hebt, is dat jij je nooit kwetsbaar wil opstellen. Je vertrouwt niemand. Dat doet niet alleen jezelf uiteindelijk veel pijn, maar ook mensen die jouw vertrouwen wél verdienen worden daarmee gekwetst.

Boogschutter

Boogschutter, jij houdt van je vrijheid, maar soms ben je iets té vrij. Je kunt het ook wel impulsief noemen. Het is soms echt niet erg om met andere mensen rekening te houden, hoor. Grote, levensveranderende beslissingen maken, daar kun je ook best nog een nachtje over slapen.

Steenbok

Steenbok, jouw werk en privé balans is eigenlijk non existent. Je kunt jezelf wel een echte carrière-climber noemen, maar je moet ook eens relaxen. Het is goed om je te beseffen dat er meer bestaat dan werk.

Waterman

Waterman, als jij alleen op de wereld zou zijn, zou jij je prima redden. Althans, dat denk je zelf. Je sluit je nogal vaak af voor mensen om je heen en dat is op lange termijn niet goed voor je. Ja, je moet genoeg me-time nemen, maar aandacht geven aan de gezellige en leuke mensen in je leven kan ook geen kwaad.

Vissen

Vissen, om maar meteen met de deur in huis te vallen: jij bent super naïef. Je ziet alles positief in, en hoewel dat veel voordelen heeft, het brengt ook wat nadelen met zich mee. Misschien heb je soms gewoon even een reality check nodig?