Slecht humeur? Dit is hoe je jezelf opvrolijkt

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

We stappen allemaal weleens met het verkeerde been uit bed. Je wordt wakker en je hebt al gelijk een slecht humeur. Vervelend... Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om jezelf op te vrolijken wanneer je last hebt van een slecht humeur! Dit zijn onze vijf favoriete manieren.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn een kei in het verbergen van emoties

Trakteer jezelf op iets lekkers

Een 'little treat' is een hele leuke en lekkere manier om van je slechte humeur af te komen. Haal onderweg naar school of werk bijvoorbeeld een lekkere koffie of een broodje waar je van kunt genieten tijdens de lunch. Beloon jezelf voor het feit dat je gewoon doorgaat terwijl je je slecht voelt. Je verdient dit!

Kleed jezelf leuk aan

Een leuke outfit kan je dag zo tien keer leuker maken. Ga 's ochtends eens voor je kast staan en zoek kleren uit waar je blij van wordt. Denk aan vrolijke kleuren of items waar je mooie herinneringen in het gemaakt. Om je outfit nog vrolijker te maken kun je ook iets fleurigs proberen met je make-up en je haar. Als je er goed uitziet, voel je je goed!

Breng tijd door met leuke mensen

Soms is het gezelschap van andere mensen opzoeken de beste manier om je beter te voelen. Laat je door hen opvrolijken door gewoon even met ze te kletsen. Zoek op werk bijvoorbeeld even die ene leuke collega op. Als je een vrije dag hebt, kun je ook je vrienden of familie opzoeken. Nodig je beste vriend(in) uit om een drankje te doen of een filmpje te pakken. Hierdoor maak je van een slechte dag, een goede dag.

Ga even uitwaaien

Een frisse neus halen is ook een hele fijne manier om je humeur te verbeteren. Van de hele dag binnen zitten wordt niemand vrolijk. Ga even wandelen op een plek waar jij rustig van wordt. Denk aan het bos of het strand. Je kan ook door de stad gaan lopen en een beetje mensen kijken. Het gaat erom dat je even buiten komt, beweegt en even je hoofd leeg kunt maken. Waar en hoe lang je dit doet is aan jou.

Ga iets creatiefs doen

Artiesten stoppen hun emoties in hun kunst. Nu zijn we misschien niet allemaal Picasso's, maar we kunnen alsnog ons slechte humeur gebruiken om iets moois te maken. Uit je negatieve gevoelens op een manier die jou voldoening geeft. Schrijf bijvoorbeeld een gedicht of maak een tekening. Dit is niet alleen een hele leuke bezigheid, het lucht achteraf ook enorm op.

Lees ook: Je hart luchten bij je vrienden? Zo doe je het op een productieve manier