Dit is hoe je het beste geluk kunt manifesteren voor het nieuwe jaar

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

De eerste twee weken van het nieuwe jaar zitten er alweer op. Tijd om ons te gaan focussen op hoe we van 2024 jouw jaar gaan maken. Een manier om je doelen te verwezenlijken in 2024 is door middel van manifestatie. Dit is hoe jij het beste geluk kunt manifesteren voor het nieuwe jaar.

Lees ook: Romantiseer jij het verleden te veel? Zo stop je ermee

Schrijf je doelen op

Het eerste ding dat je altijd moet doen voordat je gaat manifesteren is bedenken wat je doelen precies zijn. Ga bij jezelf na wat het is dat je dit jaar graag wil manifesteren. Denk hierbij aan financiële zelfstandigheid, vooruitgang in je carrière of bijvoorbeeld liefde. Schrijf vervolgens je doelen op en wees hier erg concreet mee. Bedenk je wat je precies wil bereiken. Opschrijven dat je gelukkiger wil zijn is bijvoorbeeld te vaag. Schrijf op welke veranderingen er moeten plaatsvinden voordat je geluk kunt vinden. Schrijf ook op hoe je hier zelf aan wil werken. Manifestatie gaat natuurlijk om je wensen het universum in sturen, maar je hebt zelf ook veel controle over je persoonlijke lot. Wees dus eerlijk met jezelf over wat je wil bereiken en hoe je dit wil doen. Op die manier maak je alvast een goed begin.

Wees realistisch

Aansluitend op het vorige punt, willen we je ten strengste aanraden om realistisch te zijn. Je kan bijvoorbeeld best manifesteren voor je financiën, maar je wordt waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag rijk. Wees daarnaast ook realistisch over de hoeveelheid doelen waar je je op kunt richten. Je kan niet aan alles tegelijk werken. Je kunt je beter focussen op een paar dingen, anders raak je snel overweldigd. Bedenk je hoe je wil manifesteren en hoeveel tijd je hierin kan steken. Zo maak je het hele plan een stuk behapbaarder.

Houd de maancyclus in de gaten

Manifesteren kun je doen aan de hand van de maancyclus. Een nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Dit is het moment om nieuwe dingen in je leven te manifesteren. Bij een volle maan kun je juist stilstaan bij dingen die je wil afsluiten. Kijk ook goed naar het sterrenbeeld waarin de maan zich bevindt, deze kunnen jouw manifestatie ook leiden. Houd voor het gemak een kalender bij om te zien wat de stand van de maan is. Zo weet je wanneer de beste tijden zijn om te manifesteren.

Verander je jaarlijkse doelen in maandelijkse doelen

Deze tip gaat over manifesteren maar het slaat ook op je goede voornemens. Je kan een doel voor het nieuwe jaar hebben dat er in januari nogal intimiderend en hooggegrepen uitziet. Om dit behapbaarder te maken voor jezelf kun je je doel opdelen in maanden. Denk na over wat je kunt doen in een maand tijd. Spreid je doel uit. Zo maak je het een stuk haalbaarder voor jezelf.

Lees ook: Deze sterrenbeelden zijn het beste in problemen oplossen