10 tips tegen een bad mood

Psyche & spiritualiteit door Emma
Is het de tijd van de maand, die vervelende collega of ben je gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt? We hebben allemaal weleens last van een slecht humeur. Maar met onze supertips is die donderwolk om je heen zo verdwenen!
 
Grappige dierenfilmpjes
Bekijk grappige dierenfilmpjes op YouTube. Wedden dat je moet lachen om die hond die schrikt van z'n eigen spiegelbeeld? Aanrader zijn de enorm populaire kattenfilmpjes, zoals de filmpjes van deze katten bijvoorbeeld.
 
Chocola
Eindelijk een goed excuus om lekker chocola te eten, want vooral de pure variant schijnt een natuurlijke antidepressiva te zijn. Hoera! Maar waar wij stiekem heel erg van houden is chocola met biscuit, met nootjes, chocolademousse... nja, eigenlijk alles waar chocolade in zit.
 
Plan leuke dingen
Kijk naar alle leuke dingen die je de komende maand gaat doen. Is je agenda leeg? Dan wordt het de hoogste tijd om leuke dingen te gaan plannen! Pretparken, picknicks in het park, weekendjes weg, festivals, shopdagjes, lekker een terrasje pakken of een vriendin die komt eten. En zeg nou zelf: van alleen de voorpret word je al vrolijk toch?
 
Gezelligheid kent geen tijd
Sms of app je vriendinnen en nodig ze uit voor een ouderwetse filmmarathon, inclusief (een net zo ouderwets) logeerpartijtje. Steek kaarsjes aan, zorg voor lekkere popcorn en nootjes en klets - tussen het film kijken door - vooral heel veel.
 
 
Ga bakken
Bak een taart, muffins of koekjes (of allemaal) en eet het op. Of deel het uit - voor je weegschaal misschien een betere oplossing!
 
Persoonlijke top 5
Maak lijstjes met je persoonlijke top 5 van leuke films, hotste acteurs, de allerbeste gerechten, de tofste steden en ga zo maar door. Door met leuke dingen bezig te zijn zal je humeur snel verdwijnen. Nog beter: maak een top 5 van dingen in je leven waar je blij van wordt en dankbaar voor bent. Zoals je huisdier, je vriendinnen, je lover of iets simpels als een brak zondagochtendontbijtje.
 
Beweeg! 
Of het nou hardlopen of bodypumpen is, het zorgt ervoor dat je je écht lekkerder voelt. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat hardlopen helpt een depressie tegen te gaan. Niet zo'n sportfreak? Een stukje dansen door de kamer met de radio aan is ook goed. 
 
Trakteer jezelf
Koop een vrolijke, mooie, grote bos bloemen of een ijsje met je lievelingssmaken. Instant happiness gegarandeerd en het kost weinig!
 
 
Have sex 
Behoeft geen toelichting, toch?
 
Misschien is er meer aan de hand
Tot slot een serieuzere tip: als je merkt dat je structureel humeurig bent, dan is er misschien meer aan de hand. Ga dit voor jezelf na en wees hierin eerlijk tegen jezelf. Trek je het echt niet meer? Misschien is het dan tijd om contact op  te nemen met een psycholoog. Anno 2013 absoluut geen taboe meer!

Wat doe jij als je een gigantische off-day hebt?