Kijkers van Temptation Island hebben medelijden met Lester na laatste kampvuur: "een verloren puppy"

Media door Jennifer

Dat was het dan: alle afleveringen van Temptation Island: Love or Leave 2023 staan inmiddels op Videoland en dus weten we ook hoe het is afgelopen met de koppels Ramon en Melanie en Miriam en Lester. Vooral de laatste twee hebben voor een heleboel verbaasde, maar ook bezorgde reacties gezorgd. Hoe is dit nu afgelopen? Laten we maar snel verder gaan naar de allerlaatste recap van het seizoen.

Aflevering nog niet gezien? Pas op: dit artikel bevat spoilers.

Laatste aflevering van Temptation Island: Love or Leave 2023

Na een zoetsappige eerste deel van het allerlaatste kampvuur in Temptation Island: Love or Leave 2023, wisten de fans zeker dat het tweede deel héél anders zou worden. Vooral doordat we nu eindelijk erachterkomen hoe het is afgelopen met Lester en zijn (voorheen?) extreem jaloerse vriendin Miriam. Al twijfelden we met z'n allen ook wel over Ramon en Melanie, want hij was wel erg veel aan het flirten met de vrijgezelle Lisa. Nou, de laatste aflevering van Tempa zorgt toch nog wel voor een aantal plottwists. Er gebeuren zeker dingen, die we niet zagen aankomen.

Hoe gaat het met Ramon en Melanie?

Laten we beginnen met Ramon en Melanie, die in hun relatie moeite hadden met de grote afstand tussen hun woonplaatsen. Hij woont helemaal in Friesland en zij in Noord-Brabant. Hierdoor zien ze elkaar alleen maar in de weekenden, waardoor ze moeilijk iets kunnen opbouwen en dat willen ze eigenlijk wel. Ze zijn een jaar samen, maar willen een meer serieuze relatie aangaan met een huisje. Alleen stond Ramon hier nog niet zo open voor. Om meer te leren over zijn gevoelens voor Melanie besloot hij zich volledig over te geven aan de temptation, wat goed lukte met de knappe Lisa. Tijdens het laatste kampvuur geeft ook Melanie toe, dat de vrijgezel inderdaad niet lelijk is. Daardoor vond ze de beelden, waar haar vriend onder meer complimenten geeft aan Lisa, wel moeilijk om te zien. "Ik ben best wel onzeker over mijn lichaam," vertelt ze tegen Monica Geuze. "Dan zie je zo'n meisje met hem, die er echt perfect uitziet. En dan weet je dat dát naast mijn vriend ligt." Het is vervolgens vooral het feit dat hij veel complimenten geeft - meer dan hij ooit heeft gegeven aan Melanie - wat haar verdrietig maakt. Aww!

Gelukkig heeft Melanie Monica voor zich, die haar maar blijft zeggen dat ze net zo prachtig is. "Je verdient het om een vriend te hebben, die jou iedere dag verteld hoe mooi je bent," zegt ze lief en ook later helpt ze haar nog even een handje. Tijdens de reünie met Ramon, die overigens prima verloopt, vergeet hij namelijk eventjes een compliment te geven. Monica hint daarom maar even, hoe prachtig Melanie eruit ziet. Daar reageert Ramon dan meteen op met: "Ja, echt. Vergeten te zeggen, maar je ziet er echt beeldschoon uit zoals altijd." Lief!

Wel samenwonen, niet in Etten-Leur

Uiteindelijk blijkt er niets gebeurd te zijn tussen Lisa en Ramon. Hij sliep wel naast haar, maar that's it. Al dacht Melanie zeker even, dat hij was vreemdgegaan. Maar dat is dus niet het geval. Hij is erachtergekomen dat Melanie véél leuker is en wil graag samenwonen. Alleen... niet in Etten-Leur, waar Melanie graag wil wonen. Ramon voelt zich te veel thuis in het noorden. Ze moeten eerst dus wel op zoek naar het perfecte huis. Hopelijk houden ze de langeafstandsrelatie tot die tijd vol.

Hoe gaat het met Miriam en Lester?

Dan komen we aan bij de veelbesproken relatie van Miriam en Lester, die momenteel 2,5 jaar samen zijn. Dat is een vrij lange tijd voor een relatie, die eigenlijk nogal toxic lijkt volgens vele kijkers op Twitter. Miriam gaat in eerste instantie weer extreem kalm naar het allerlaatste kampvuur, waar ze Monica vertelt hoeveel ze veranderd. Volgens haarzelf is ze niet meer jaloers en heeft ze veel geleerd. Alleen slaat haar gevoel vervolgens toch weer om, zodra ze de beelden ziet van de dreamdate van Lester en single Marisol. Zoals we weten heeft Lester uiteindelijk wél bij Marisol in bed geslapen, waar hij haar rug kraakt en ook nog bijzondere opmerkingen maakt. Zo vraagt hij of Marisol haar topje wil uitdoen. Dat brengt een heleboel woede naar boven bij Miriam, die in huilen uitbarst. "Ik kwam hier echt naartoe en dacht: ik kan hem honderd procent vertrouwen nu," vertelt ze. Alleen heeft ze nu het gevoel, dat ze hier voor niets heeft gezeten. "Hij heeft me alleen maar meer wantrouwen gegeven."

Ze hoeft geen singles te zien en wil gewoon meteen hem spreken. Ze is reuze benieuwd, wat hij te zeggen heeft. Al is Miriam wel continu woest en laat ze hem amper uitpraten. Ze reageert meteen huilend met een: "Waarom doe je dat nou? Waarom doe je dat?" Als Lester haar vervolgens probeert te sussen, roept ze boos: "Waaróm!" Eigenlijk zien we daarna vooral een woest ratelende Miriam, zoals de kijkers wel gewend zijn en Lester die zich schuldig voelt. Hij probeert nog uit te leggen, dat er niets is gebeurd. Ja, ze lagen met hun konten tegen elkaar, maar dat was alles. Hij ging nergens in, wat Miriam wel dacht. Uiteindelijk wil ze het liefst gewoon weg, al wil Monica eigenlijk nog praten over hun leerproces. "Nou, ik ben geslaagd en hij niet," zegt Miriam meteen. "Ik ben echt niet meer jaloers en weet gewoon hoe het moet, en hij niet."

Moeilijke start in Nederland

Miriam en Lester besluiten wel samen Temptation Island te verlaten en willen allebei aan hun relatie werken. Al heeft Lester het volgens Miriam wel "echt opgefokt". Toch blijkt de realityserie uiteindelijk niet voor niets... Nou ja, zo lijkt het. Aan het eind zitten ze namelijk toch samen aan de cocktails, waar Miriam vertelt hoeveel liefde en aandacht ze nu krijgt van Lester. Hier wordt ze wel blij van. Ook heeft single Noortje nog gezien op een festival. Tijdens het programma zei ze dat ze haar een klap wilde geven. Dat is niet gebeurd. In tegendeel zelfs: ze zijn vrolijk samen op de foto gegaan. Wel valt de naam van Marisol niet meer in gesprekken tussen Miriam en Lester. "Marisnol krijg ik wel uit mijn mond," grapt Miriam. Overigens heeft ze ook Marisol nog ontmoet in Nederland, die haar heeft verteld dat er niets is gebeurd.

De terugkomst in Nederland begon zeker moeilijk, maar het is nu blijkbaar toch eind goed, al goed. Iets waar de kijkers niets mee hebben. Zij denken dat Lester gewoon bang is en hebben ergens medelijden met hem:

Lees ook: Say what? Temptation-Mike & Evie onthullen pikante details over relatie: "af en toe beetje gek doen met andere meid erbij"