Temptation Island-kijkers verbaasd over Lesters reactie tijdens kampvuur: "Lester is blind man"

Media door Jennifer

In het nieuwste seizoen van Temptation Island: Love or Leave lopen de spanningen langzaamaan op. Al kabbelt het allemaal wel een beetje voort, extreem juicy wordt het volgens kijkers nog niet. Sommige noemen het zelfs saai. Gelukkig hebben we in ieder geval nog opvallende kandidaten als Miriam en Lester, die voor wat opschudding zorgen. Vooral Lester valt deze week op bij de kijkers, die verbaasd zijn over zijn reactie tijdens het kampvuur. Huh?

Aflevering nog niet gezien? Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Temptation Island: aflevering 9

In de nieuwste aflevering van Temptation Island: Love or Leave 2023 zien we dat de meeste koppels wel de temptation opzoeken. Zo hoort het natuurlijk ook, want ze zijn hier allemaal om iets te leren. Toch lijkt het avontuur tot nu toe rustig te verlopen en misschien zelfs een tikkeltje saai. Nou ja, niet voor Miriam! Zij zit vol met stressgedachten, al probeert ze deze wel te verbergen. Ook zij zit in een leerproces, maar of dit goed gaat? Tijdens het kampvuur wordt Lester geconfronteerd met heftige beelden, waarop hij verbazingwekkend rustig reageert. Het gaat tegen de verwachtingen van kijkers in en ze zijn dan ook erg verbaasd. Maar goed, eerst is het nog tijd voor wat fun tijdens de groepsdates!

Groepsdates

In aflevering 9 van Temptation Island: Love or Leave gaan zowel de mannen als vrouwen op groepsdates, waarbij ze ieder één vrijgezel mogen meenemen. Tijdens de groepsdates zien we vooral spanningen ontstaan bij de mannen. De meest opvallende setjes zijn Joël en Gwen en Lester en Marisol. Joël vindt het tijdens het dansen niet erg om Gwen aan te raken, wat Gwen maar al te graag toelaat. Ze vindt hem namelijk zeker wel leuk. Ook Marisol geeft toe, dat ze wel iets voelt bij Lester. Ze merkt ook dat er spanningen zijn tussen hen. "Ik weet alleen niet zo goed, wat daar achter zit. Ik denk dat er vooral een lichamelijke aantrekking is." Ah oh!

Bij de vrouwen hebben ze vooral plezier en dan met name Miriam. Good for her! Het lijkt namelijk alsof ze zo in ieder geval even haar stressgedachten over Lester kan laten varen. Shanta daarentegen praat amper met haar date Quincy. Dat terwijl ze hem eigenlijk beter wilde leren kennen. Mission failed, dus.

Boze Shanta

Na een leuke middag in het water gaat bij terugkomst in de villa het alarm van Shanta's tablet af. Spannend! Op de tablet krijgt ze een beeld te zien van Joël en Gwen, terwijl ze vlakbij elkaar in het zwembad liggen op opblaasbanden. Interessant? Nou, volgens Miriam niet. Zij verzekert Shanta meteen, dat ze hem niet aanraakt. "Geen stress," aldus Miriam. Toch zien we wel even een boze Shanta, die wat begint te foeteren: "Waarom moet ze zo dichtbij hem komen? Alsjeblieft, ga weg! Kijk hoe plat haar bil is." Het doet dus wel iets met haar.

Gelukkig kunnen de vrouwen in de avond lekker relaxen met de vrijgezellen. Ze liggen met z'n allen in de tuin, op Miriam na. Zij gaat liever wat eerder naar bed. Ze heeft geen zin om te socializen, waarschijnlijk doordat ze in haar hoofd keihard loopt te stressen over Lester. Ze probeert zich te verbeteren, wat betreft haar jaloezie. Alleen doet ze dit volgens de andere meiden niet op de juiste manier.

Saaie kampvuur

Ondertussen hebben de mannen hun tweede kampvuur, wat de boeken in gaat als een ietwat saai kampvuur. Eerst krijgen we beelden te zien van Ramon, Mitch en Joël, die allemaal wel tevreden zijn met wat ze zien. Zo krijgt Mitch de beelden te zien van Iris tijdens de romantische fotoshoot met Tony. Hier zegt Iris onder andere dat Mitch weinig complimenten geeft en haar emotie raakt Mitch. Grote kans dat hij haar nu nóg meer mist. Ook Joël mist zijn vriendin Shanta door de beelden, die hij te zien krijgt. Vooral als ze een grapje maakt over Ali, die "op een kroket lijkt". "Hij is hard van buiten, maar zacht van binnen." Daarnaast ziet hij dat ze gewoon plezier heeft, hij denkt hier niets bij. Ramon ziet op zijn beelden, dat Melanie in ieder geval wel in de smaak valt. Maar ook voor hem vallen de beelden mee. Al is hij zelf ook het type, die de temptation aan wil gaan. Zo zei hij tijdens de groepsdate in een biecht, "dat hij heus wel wat voelt" als een vrouw dichtbij is.

Verbaasd over Lester

De meest heftige beelden zijn deze keer voor Lester. Het begint met beelden van Miriam, die op date is. Lester vindt het wel prima als ze de temptation aangaat, dat doet hij namelijk ook. Alleen krijgt hij daarna beelden te zien van Miriam, nadat ze het beeld heeft gezien van Lester en Noortje bij het zwembad. Ze stonden toen heel dichtbij elkaar en daar reageerde Miriam dus nogal woedend op. Ze was zó boos, dat ze dreigde klappen uit te delen aan zowel Noortje als Lester. "Als wij op het vliegveld staan... Kom maar hier, schat. Paf!" zegt ze. "Als zij nu hier stond, ik zweer het je, dan lag ze in het ziekenhuis." OMG!

Het is gewoon een bedreiging van Miriam en toch reageert Lester hier redelijk kalm op. De woedeuitbarsting vindt hij wel overdreven, omdat er helemaal niets aan de hand is. Al lijkt hij ook medelijden te hebben met zijn vriendin. "Ik vind het kut dat ze verdrietig is," reageert hij. Kai vraagt vervolgens nog even door. Stel, het gedrag verandert niet, wat dan? Lester reageert dat de relatie "misschien" geen toekomst meer zou hebben, maar: "Het is niet dat ik meteen weg ga, dat ik meteen opgeef." Hij wilt hier gewoon over kunnen praten en uitleggen, dat er niets aan de hand is. De kijkers zijn wel erg verbaasd over Lester zijn reactie. We zijn benieuwd hoe dit afloopt!

Wel zien we al een spannende nieuwe wending... Zo zegt vrijgezel Danique tegen het einde van de aflevering, dat ze van Lester houdt. Eh, wacht, wát? Lester reageert nonchalant met "ik ook van jou". Maar zelfs zo'n nonchalante reactie kan voor Miriam de druppel zijn.

Lees ook: Miriam verbluft Temptation Island-kijkers door rustigere houding: "Wie probeert ze te overtuigen?"