Miriam verbluft Temptation Island-kijkers door rustigere houding: "Wie probeert ze te overtuigen?"

Media door Jennifer

De koppelsvrijgezelle mannen en single vrouwen van Temptation Island: Love or Leave zorgen wekelijks voor een hoop leuke avonturen en ook juicy verhalen. Vooral Miriam weet de kijkers elke week weer te pakken, onder meer door haar uitbarstingen. Al is ze in aflevering 8 van Temptation Island verbazingwekkend rustig. De kijkers zijn verbluft. What's happening?

Aflevering nog niet gezien? Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Temptation Island 2023: aflevering 8

In de nieuwste aflevering van Temptation Island 2023 valt bij de kijkers vooral Miriams gedragsverandering op. Hoe is zij ineens zo rustig, terwijl er in de villa van de mannen toch een hoop spanningen zijn? Lester is namelijk helemaal losgekomen en ook Joël valt goed in de smaak bij de vrijgezelle dames. Verder zien we de eerste dates van Melanie en Ramon en wordt het voor Mitch minder een soort campingvakantie.

Joël valt in de smaak

Zoals gezegd ontstaan in de villa van de mannen aardig wat spanningen rondom Joël. Zo had hij het een tijdje goed met de vrijgezelle Danique. Alleen kiest hij in deze aflevering dan toch voor een date met Gwen, wat Danique eigenlijk wel jammer vindt. "Je wordt toch een beetje op je hart getrapt," zegt ze. Helaas voor Danique valt Joël wel goed in de smaak bij Gwen. Ze zegt zelfs dat het wel een beetje kriebelt. Nou, goed nieuws voor haar, want volgens Joël is Gwen op dit moment zijn temptation.

Ondertussen zijn ook de andere mannen op date gegaan en heeft Melanie haar eerste date met de vrijgezelle Jan. Ze hebben het erg gezellig en Jan smelt naar eigen zeggen helemaal weg bij Melanie. Zij vindt hem zelf 'lekker oer-Hollands' en ze hebben het in ieder geval leuk samen.

In de villa van de vrouwen gaan de overgebleven dames op groepsdate met de vrijgezelle mannen. Met z'n allen doen ze aan aquayoga, al hebben Shanta en Miriam er minder zin in. Zij zijn vooral met elkaar bezig en willen zelfs niet een man als partner kiezen, terwijl dat eigenlijk wel moet. Hier balen de single mannen wel van, maar it is what it is.

Ramon "wil het fysieke aangaan"

Na de verschillende dates is het dan voor de vrouwen tijd voor hun tweede kampvuur. Spannend! Aangezien Melanie de nieuweling is, krijgt zij als eerste haar beelden te zien. Deze zijn meteen erg spraakmakend. Zo geeft Ramon op een gegeven moment aan dat hij "het fysieke wil aangaan". Hier reageert Shanta direct op, dat ze het niet helemaal snapt en ook Melanie vindt het zelf weird. Al kunnen we ons wel iets voorstellen bij zijn woorden, toch? Natuurlijk vond Melanie het vreselijk om te horen, maar ze is wel benieuwd wat hij dan van plan is. Nou, wij ook!

Na Melanie is het de beurt aan Iris, die eigenlijk voor de kijker onverwachte beelden te zien krijgt. Zo ziet ze dat Mitch het nog moeilijk vindt om Iris los te laten. Volgens de vrijgezelle dames mag hij meer de temptation aangaan. Kennelijk heeft hij daar wel naar geluisterd, want inmiddels is hij gefocust op Noortje en daarmee klikt het wel. "Je bent het type vrouw, waar ik op val," zegt hij over haar in eerdere scènes tijdens de aflevering. Ook geeft hij aan dat hij wel voor de temptation komt en niet voor een friendship.

Bij de beelden van Shanta zijn ze vooral in shock van het feit, dat Lester aan Marisol zou hebben gevraagd "of zij seks zou hebben, wanneer iemand zich openstelt". Dit is volgens Shanta overigens niet iets, wat hij zou zeggen. Ze weet dankzij Miriam ook een beetje hoe de vrijgezelle vrouwen zijn. Volgens Miriam boeit het hen namelijk niet, dat de mannen een vriendin hebben. Toch geeft Shanta wel aan: "Als het zo zou zijn, zou ik hem niet meer vertrouwen, nee." Nou ja, we weten ook niet wat er in de tussentijd gaat gebeuren tussen haar en vrijgezel Ali...

Miriam rustig tijdens kampvuur

Tot slot komen we dan aan bij de beelden van Miriam, waar de kijkers waarschijnlijk het meest nieuwsgierig naar waren. Ze krijgt de heftigste beelden te zien van iedereen, maar reageert wel opvallend rustig voor haar doen. Op de beelden ziet ze op een gegeven moment hoe speels Lester is met de vrijgezelle dames bij het zwembad. Al duwt hij iedereen wel continu in het water, wat Miriam dus geruststelt. Eerder kreeg ze namelijk al een foto te zien, waarop Lester erg dichtbij één van de singles stond. Ze hoopte dat hij haar gewoon in het water wilde duwen en was dan ook blij toen dat gebeurde.

Maar dat ze de hele tijd rustig bleef, alsof de beelden haar niets doen, verbluft de kijkers én vrijgezelle mannen wel. Zo heeft Chev het idee dat Miriam een masker opzet. Kijkers denken dat ze stiekem in haar hoofd wraakplannetjes smeed tegen onder meer Lesters temptation Julia:

Lees ook: Aha! Zo lang duurt een kampvuur-dag écht in Temptation Island