Aha! Zo lang duurt een kampvuur-dag écht in Temptation Island

Media door Jennifer

Morgen kunnen we weer genieten van een nieuwe aflevering van Temptation Island: Love or Leave. Een belangrijk en spannend moment in de aflevering is altijd het kampvuur. Hier krijgen de koppels namelijk van elkaar te zien, hoe het eraan toe gaat in de andere villa. Voor ons lijkt het maar een kort moment, maar wist je dat het kampvuur-moment vaak uren duurt?

Zo lang duurt het kampvuur in Temptation Island

Als tv-kijker vergeet je soms dat het maken van een tv-programma harstikke lang duurt. Niet alleen hebben ze vaak een hele maand nodig voor de productie, ook duurt een dag voor de kandidaten langer dan je waarschijnlijk denkt. In een aflevering van Drama Island van RUMAG hebben Mike en Evie het hierover. Daarin vertelt Mike op een gegeven moment, dat het tijdsbesef van de koppels heel anders is in Temptation Island. "Een week voelt daar als een maand," zegt Mike. "En een dag voelt als een week." Vooral de dag van het kampvuur duurt volgens hem altijd heel lang.

Anderhalf uur in de grot

In de realityserie lijkt het kampvuur een kort moment, maar in werkelijkheid staren ze uren naar het kampvuur. Zo vertelt Mike: "Je rijdt daar een uur heen. Je moet een uur in dat bos staan wachten, voordat je de grot in mag." En dan sta je daar vol zenuwen in afwachting van nieuwe beelden uit de villa, waar je vriend(in) voorlopig verblijft. Na het wachten mag je vervolgens ruim een uur in de donkere grot zitten. "Ik heb daar zeker anderhalf uur gezeten," vertelt Mike. Zo, hé!

Heftige dag

Het kampvuur is dan meestal laat in de avond afgelopen, waarna je dus weer een uur terug mag rijden. Daardoor liggen de koppels altijd 's nachts pas in bed. Dat is zeker vermoeiend, als je je bedenkt dat ze vaak heftige beelden te zien krijgen.

Helaas voor de koppels mogen ze alleen nooit meteen naar bed, want natuurlijk eindigen ze met een feestje. Daar kijken ze soms wel tegenop. Zo vertelt Mike: "Ik kwam terug en ik wilde naar bed. Maar toen zeiden ze (de productie, red.): nee, je moet wel even vertellen, wat je gezien hebt. Tja, toen brak ik weer."

Lees ook: Say what? Mike & Evie uit Temptation Island smokkelden stiekem iets mee naar de villa's