Steenrijk Straatarm-kijkers lovend over bijzondere verrassing voor armere gezin: "Prachtig gebaar"

Media door Jennifer

Dat het tv-programma Steenrijk, Straatarm zo goed scoort, komt waarschijnlijk mede door de goede keuze in gezinnen. Zo zagen de kijkers ook nu weer twee liefdevolle gezinnen. Vooral de bijzondere verrassing van het rijke gezin van Paul & Danielle levert een hoop lovende reacties op bij de twitterende tv-kijkers.

Steenrijk, Straatarm

In de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm maken we kennis met het rijke gezin van Paul & Danielle, die overigens wel meedoen zonder de kinderen. Paul is een succesvolle ondernemer en is hovenier, heeft een veranda- én woninginrichtingsbedrijf. Geen wonder dat ze dan ook in een prachtige villa wonen aan het water, inclusief een zwembad. In hun vrije tijd geven ze graag geld uit aan etentjes in high class restaurants, mooie kleding en schoenen. Zo heeft Paul zo'n 40 à 50 paar schoenen, wow! Met zulke hobby's en uitgaven snap je dat ze een weekbudget van 1.800 euro hebben.

Aan de andere kant hebben we het gezin van de alleenstaande moeder Colette, die woont met haar twee autistische kinderen: zoon Jaimy en dochter Celine. Daarbij heeft Jaimy naast zijn autisme ook een oogafwijking, waardoor hij slecht ziet. Colette heeft dus een heleboel zorg voor haar kinderen, maar strugglet zelf ook met sculiose. Hierdoor kan ze niet meer werken. Daarom moet ze zien te overleven met een weekbudget van 80 euro. Dit geld is niet alleen nodig voor zichzelf en haar twee kinderen, maar ook voor hun drie katten en twee konijnen. Een weekje zonder geldzorgen komt daarom erg goed uit!

Dolenthousiast over luxe woning

Wanneer het gezin van Colette arriveert in het paleisje van Paul en Danielle, zijn vooral de kinderen dolenthousiast. Zoon Jaimy noemt het zijn droomhuis en zegt zijn moeder nog maar eens: "Deze mensen zijn gewoon rijk, mam." Ook Colette's dochter Celine wordt helemaal blij in hun tijdelijke woning. Colette vertelt dat ze zich als een prinses voelt, waarop haar dochter reageert: "Ik voel me echt super koninklijk." Gedurende hun weekje in het grote huis van Paul & Danielle genieten Colette en haar gezin volop van de luxe. Drankjes aan het zwembad, paardrijden en natuurlijk losgaan in de winkels, waaronder de speelgoedwinkel. Ook ontmoet Celine tijdens een dagje uit in het pretpark een paar van haar grote idolen, de zussen van Frozen.

Speciale tuinverbouwing

De grootste verrassing voor het gezin van Colette komt uiteindelijk, zodra ze weer thuiskomen. In het geheim heeft Paul zijn hoveniersteam opgetrommeld voor een speciale tuinverbouwing. Door haar scoliose heeft Colette namelijk een speciale fiets, waarmee ze zo'n beetje elke dag haar kinderen vervoerd. Of het nou mooi weer is of hartstikke regenachtig. Alleen was hun huidige tuin niet erg rolstoelvriendelijk. Daar heeft Paul zijn team nu verandering in gebracht en Colette is duidelijk verrast. Eenmaal in de tuin kan ze de tranen niet bedwingen. "Niet huilen!" roept zoon Jaimy lief, waarna Celine haar moeder een knuffel geeft. Ook later als ze met het andere gezin om tafel zitten, barst Colette weer in huilen uit. Gelukkig heeft ze vervolgens wederom haar kinderen voor de steun. Wat een liefde!

Lees ook: Moeder en dochter krijgen all inclusive vakantie in emotioneel 'Steenrijk, Straatarm'