Kijkers boos om dure medicatie voor ziek zoontje in SBS6-programma Steenrijk, Straatarm 

Media door Roos

Wekelijks maakt het SBS6 programma Steenrijk Straatarm de tongen los. In het programma ruilt een arm en rijk gezin voor een week van huis én budget en de een gaat dat makkelijker af dan de ander... Het opvallende aan de aflevering van gisteravond was niet de ruil an sich, maar het feit dat de 'arme' familie Witjes medicatie van hun zoontje zelf moesten betalen. En daar vonden kijkers natuurlijk wat van. 

Syndroom

De familie Witjes uit Didam heeft het niet bepaald breed. Daar komt ook nog bij dat vader Silvio en zoon Liam het 22Q11-syndroom hebben. Een syndroom waarbij niet alleen spieren worden aangetast, maar ook hart, keel, neus, oor en oogproblemen voorkomen. Liam heeft het in veel zwaardere vorm, waardoor hij al een paar keer de dood in de ogen keek. Moeder Sylvia was genoodzaakt haar baan op te zeggen om voor Liam te zorgen, waardoor het gezin nu moet rondkomen van het magere salaris van vader Silvio. 

Marijcke van Oss en haar zoon Mark hebben het beter voor elkaar en wonen in een luxueuze villa in het Brabantse dorpje Nuland. Marijcke heeft altijd keihard gewerkt voor haar geld en zoonlief heeft hetzelfde arbeidsethos, maar ondanks hun zakelijke successen zit het op privégebied minder mee. Marijcke verloor haar man en later ook twee kinderen. Iets dat je volgens haar niet bepaald in de koude kleren gaat zitten.

Dure medicatie

Beide families konden op veel respect rekenen van de kijkers, maar er was één ding wat hen flink dwars zat. De familie Witjes moesten wekelijks een flink deel van hun toch al magere budget van 100 euro afstaan aan medicatie van zoon Liam. Ongelofelijk, vinden veel kijkers en sommigen noemen zelfs het Ministerie van Volksgezondheid in hun tweet in de hoop dat het probleem aangepakt zal worden. Anderen geven tips, bijvoorbeeld dat dezelfde melatoninepillen goedkoper verkrijgbaar zijn bij drogist. 

Lees ook: 6 conclusies die we kunnen trekken na Boer Zoekt Vrouw aflevering 5 

Beeld: SBS6