Verbaasde Steenrijk, Straatarm-kijkers spotten oplichter in programma: "Doet de redactie geen research?"

Media door Jennifer

Het tv-programma Steenrijk, Straatarm wordt wekelijks veel bekeken en meestal zorgen de afleveringen voor een lach en tranen van ontroering. Alleen slaat SBS6 gisteravond volgens kijkers de plank volledig mis. In het programma zien we de 'steenrijke' ondernemer Jesper Hensgens (27), die in het verleden door consumentenprogramma Radar is ontmaskerd als oplichter.

Dropshipper Jesper Hensgens in Steenrijk, Straatarm

In de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm maken we onder andere kennis met de 27-jarige Jesper en zijn 28-jarige vriendin Shannon. Al blijkt Jesper voor de vele kijkers geen onbekende. In de aflevering vertelt hij hoe hij meerdere webshops runt, zowel nationaal als internationaal. Alleen weten de kijkers door het tv-programma Radar dat Jesper in het verleden mensen heeft opgelicht door middel van dropshipping.

Destijds had hij ook meerdere webshops, waar hij goedkope producten doorverkocht voor een hogere prijs. Alleen waren deze producten uiteindelijk niet van goede kwaliteit, wat hem een hoop slechte reviews opleverde. Na het programma Radar gaf Jesper aan, dat hij iets zou doen met de vele klachten. Maar of hij ook gestopt is met het dropshippen van slechte producten, dat weten we niet.

Boze reacties van kijkers

Hoe dan ook levert de recente Steenrijk, Straatarm-aflevering nu vooral negatieve comments op, die allemaal gaan over het rijke gezin. Het 'straatarme' gezin valt volledig buiten de aandacht. Door Jesper staat het tv-programma, dat vaak ook lof krijgt, weer niet in een goed daglicht. Zo twijfelden kijkers in het verleden ook al of alles wel heel echt is aan de kandidaten.

Lees ook: