Mandy en Christa leven van 50 euro in 'Steenrijk, Straatarm': "angst voor verjaardagen"

Media door Elsemieke

'Steenrijk, Straatarm' is na een afwezigheid van een paar maanden weer terug op de buis. En met succes. Het is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk pijnlijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Christa uit Leeuwarden die met haar dochter Mandy moet rondkomen van 50 euro per week.

Steenrijk, Straatarm: Mandy en Christa

Het programma Steenrijk, Straatarm geeft een kijkje in het verschil tussen het leven van rijke mensen versus dat van mensen die meer op de centen moeten letten. In de nieuwe aflevering is het de beurt aan Lorraine en haar beste vriendin Merve die in Istanboel maar liefst 1800 euro per week te besteden hebben. Lorraine werkt in de wereld van de plastische chirurgie en is in Turkije geen onbekende op de televisie.

Christa en Mandy ruilen voor het programma met het leven van Lorraine en Merve. Moeder Christa heeft het een poosje heel moeilijk gehad. Ze werkte in de zorg, maar door lichamelijke problemen zit ze nu in de bijstand. "Als er verjaardagen aankomen, hou ik m'n hart alweer vast. Een valt nog te overzien, maar soms het je er drie in de maand. Dan wordt het wel wat pittiger."

'Steenrijk, Straatarm': kijkers zijn not amused over gedrag steenrijke dames

Ontbijt voor een weekbudget

In het luxueuze Istanboel mogen ze ook buiten de deur ontbijten. "Wat een verwennerij", zegt Christa. Het ontbijt kost hetzelfde als de twee normaal gesproken voor een hele week te besteden hebben. "Normaal zou je dit gewoon niet doen. Als je het doet heb je meteen geen eten meer voor de rest van de week. Het is gewoon echt bizar." In Leeuwarden moeten de rijke Lorraine en Merve ook buiten de deur eten. Deze lunch bestaat uit een bakje patat., maar ze gaan ook midgetgolfen. Een enorm contrast met hun normale luxe leventje. Omdat Lorraine en Merve het erg koud hebben gehad in het huis van Christa en Mandy, besluiten ze hen te helpen met de energierekening. "Dat is helemaal te gek", reageert een emotionele Christa met tranen in haar ogen.