Steenrijk, Straatarm-kijkers verbolgen over 'smerig' huis: "opruimen kost toch geen geld?!"

Media door Elsemieke

Steenrijk, Straatarm is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk pijnlijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Frankie en Amber die voor een week van leven met Michael en Samantha moeten ruilen. 

'Steenrijk, Straatarm'

Het programma Steenrijk, Straatarm geeft een kijkje in het verschil tussen het leven van rijke mensen versus dat van mensen die meer op de centen moeten letten. In de nieuwe aflevering is het de beurt aan de rijke ondernemer Frankie en zijn Amber die proeven van het leven van een minimaal budget. 

'Steenrijk, Straatarm': kijkers zijn not amused over gedrag steenrijke dames

De 25-jarige Frankie heeft samen met influencer MoBicep een succesvol bedrijf in voedingssupplementen. Met verloofde Amber woont hij in een prachtige villa net over de Belgische grens. Amber heeft een belangrijke functie in het bedrijf van haar vader en samen met het inkomen van Frankie kunnen ze wekelijks € 1500 uitgeven. De Brabanders Michael en Samantha hebben het samen met hun vier kinderen Jaco, Jason, Jamilla en Jichelle een stuk minder breed. Door gezondheidsproblemen heeft het gezin schulden en hun bewindvoerder maakt het er niet beter op. Ze moeten met z'n zessen rondkomen van € 100 per week. Toch is dat niet hetgene waar de kijkers over praten. Veel Twitteraars noemen het huis rommelig en vinden dat Michael en Samantha weleens wat beter mogen schoonmaken.

'Steenrijk, Straatarm': Stijn (27) en Roos (30) hebben een weekbudget van 2500 euro