'Steenrijk, Straatarm': kijkers zijn not amused over gedrag steenrijke dames

Media door Elsemieke

Het programma Steenrijk, Straatarm geeft een kijkje in het verschil tussen het leven van rijke mensen versus dat van mensen die meer op de centen moeten letten. In de nieuwe aflevering is het de beurt aan de rijke boezemvriendinnen Ferrah en Christie die tijdelijk in een huurwoning in Lelystad moet vertoeven.

Vriendin Rico Verhoeven heeft een weekbudget van 1250 euro

'Steenrijk, Straatarm': kijkers zijn not amused over gedrag steenrijke dames

Steenrijk, Straatarm is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk pijnlijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Ferrah en Christie die voor een week van leven met Maikel, Wienanda en hun dochters Latisha, Chady en Shumaila moet ruilen. Ze moeten rondkomen van 110 euro per week en gaan ook naar de voedselbank. En dat terwijl de twee rijke dames meer dan 2000 euro uitgeven in een week.

Luxe lifestyle

Ferrah en Christie zijn actief in crypto en vastgoed en coachen mensen die ook dromen van een luxe lifestyle. Ze wonen in een villa van 2000 vierkante meter in de Turkse Izmir. Ook hebben ze een 'housekeeper', die voor ze schoonmaakt én kookt. Regelmatig zijn er spontane tripjes naar Ibiza. De familie Elisabeth uit Lelystad krijgt vijf vliegtickets naar het Turkse Izmir. Op Twitter gaat het los dat veel mensen vinden dat de rijke dames enorm 'pronken' met hun geld. "Beetje paupers en dan heb ik het niet over het arme gezin". En: 'Niet iedereen heeft de luxe om elke keer 10% opzij te zetten. Welkom in het echte leven.' De Familie Elisabeth genoot van hun week in luxe en bij thuiskomst zijn ze verrast dat Ferrah en Christie 66 euro van het budget hebben achtergelaten. 

'Steenrijk, Straatarm': Stijn (27) en Roos (30) hebben een weekbudget van 2500 euro