'Steenrijk, Straatarm': Stijn (27) en Roos (30) hebben een weekbudget van 2500 euro

Media door Elsemieke

Het programma Steenrijk, Straatarm geeft een kijkje in het verschil tussen het leven van rijke mensen versus dat van mensen die meer op de centen moeten letten. In de nieuwe aflevering is het de beurt aan de steenrijke Stijn (27) en zijn vriendin Roos om van huishouden te wisselen. Ze moeten het doen met het weekbudget van een ander gezin.  

Vriendin Rico Verhoeven heeft een weekbudget van 1250 euro


Steenrijk, Straatarm is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk pijnlijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Stijn om mee te doen. Stijn (27) en Roos (30) leren elkaar een jaar geleden kennen omdat Roos een cursus trading heeft gevolgt bij Stijn. Sindsdien zijn de twee samen en verdienen ze hun geld door te investeren in internationale valuta. Dit gaat zó goed dat ze een weekbudget hebben van 2500 euro. 

Dubbeltje omdraaien

Het leven van Stijn en Roos is een mega contrast met Michel en Monica. Monica kreeg een herseninfarct tijdens de 26e week van de zwangerschap van haar zoon, dus zij kan niet werken. Hun dochter is doof geboren en slechthorend. Michel werkt als beveiliger, maar ze moeten elk dubbeltje omdraaien. Stijn en Roos leven doorgaans van 2500 eur per week, maar in Steenrijk, Straatarm moeten ze het doen van het weekbudget van 100 euro van Michel en Monica. Hierbij hoort dat ze de boodschappen tot in de detail moeten berekenen en ook dat ze oploskoffie moeten drinken. Roos en Stijn zijn dan ook veranderd na de week in het programma en hebben door dat hun levensstijl bijzonder is. "Het opent je ogen", meent Stijn. Ook Roos schiet vol. "Ik merk dat ik eigenlijk veel verwender ben dan dat ik dacht."