Steenrijk Straatarm-Hulya krijgt make-over dankzij lieve zussen: "Ik ben opeens heel iemand anders"

Media door Jennifer

Het tv-programma Steenrijk, Straatarm is altijd erg geliefd. In het programma ruilen een rijk persoon en armer persoon met elkaar om, waarna ze een week leven op elkaars weekbudget. In de aflevering van gisteren was het verschil in weekbudget nu wel erg groot. Zo mocht de Turkse Hulya in een week plotseling 2.250 euro uitgeven in plaats van 100 euro. Voor een weekje leeft ze het glamourous leven, dat de lieve zussen Moska en Anisa elke dag ervaren.

Steenrijk, Straatarm

In de aflevering maken we kennis met de zussen Moska en Anisa, die momenteel samenwonen in een luxe appartement in Rotterdam. Op 3-jarige leeftijd vluchtte Anisa met haar ouders naar Nederland, waar haar zusje Moska later werd geboren. Ze hopen hun ouders trots te maken, door te laten zien hoe goed ze het nu hebben. Zo is Moska tandarts en werkt Anisa als advocaat in New York, waar ze ook samen met haar man heeft geïnvesteerd in vastgoed. Zelf vergelijkt ze haar leven met dat van de personages uit Gossip Girl, dus denk aan een hoop mooie kleding, dagelijkse wandelingen door Central Park en luxe diners. Samen met haar zusje Moska heeft ze momenteel een kledinglijn, bestaande uit galajurken.

Tegenover de rijke zusjes hebben we de alleenstaande moeder Hulya samen met haar twee kinderen. Ze wonen in Moerwijk, wat volgens hun de armste wijk van Den Haag is. Doordat Hulya reumapatiënt is, is een vaste baan onmogelijk. "Het gaat gewoon niet meer. Ik krijg krampjes in m'n handen, vingers, benen, m'n voeten. Ik ben 38 jaar, maar ik voel me meer een oudere mevrouw van 75 jaar." Ze zou zo graag meer willen kunnen doen voor haar kinderen, maar vaak willen ze dingen waar ze het geld niet voor heeft. Dat zij en haar gezin dan nu het weekbudget van Moska en Anisa krijgen, komt daardoor wel erg goed uit. In plaats van 100 euro per week mogen ze nu ineens 2.250 euro uitgeven. Wow!

Metamorfose bij de kapper

Moska en Anisa gaven in het begin aan, dat ze hopen "dat ze nu even kunnen doen wat ze willen". En één ding wat in ieder geval Hulya's kinderen graag wensen, is dat hun moeder naar de kapper kan. "Dat ze heel veel geld krijgt en dat we mama blij kunnen maken," aldus de kinderen. Na een heerlijk luxe diner en een spannend tochtje op de speedboot is het dan inderdaad tijd voor moeder Hulya.

Eerst mag ze lekker shoppen zonder dat ze hoeft na te denken over het geld, waarna ze eindelijk weer naar de kapper gaat. Daarvoor knipte ze altijd zelf de haren van haar en haar kinderen, door middel van tutorials op youtube, om geld te besparen. Nu mogen ze alle drie genieten van de service in een beautysalon. "Het is lekker, voelt raar. Je bent gewoon rijk," zegt Hulya vanuit de kappersstoel. Vervolgens is haar eerste reactie bij het zien van haar 'nieuwe zelf': "Oh mijn God! Wat heb je gedaan?" Hulya is helemaal overdonderd door haar nieuwe kapsel, wat haar een ware make-over oplevert. "Ik ben opeens heel iemand anders," zegt ze, nadat ze wat tranen heeft weggepinkt.

Ook de kijkers zijn onder de indruk van het nieuwe kapsel van Hulya:

Meer aan jezelf denken

Vooral na de kappersbeurt kwam Hulya tot het besef, dat ze vaker aan zichzelf mag denken. Ze vertelt: "Je moet van jezelf gaan houden, dat allereerst. Ik hield nooit van mezelf." Voorheen dacht Hulya altijd alleen aan haar kinderen, maar eigenlijk nooit aan zichzelf. "Nu denk ik wel: hé mama's, jullie hebben er ook recht op." En zo is het!

Ondertussen hebben ook de zussen Moska en Anisa wel iets geleerd tijdens hun weekje met minder geld. Ze willen meer nadenken over hun aankopen, voordat ze zomaar de creditcard en pasjes door het pinapparaat halen. Dat kan zeker nooit kwaad. Aan het eind van de aflevering lieten de zussen overigens nog eens zien, hoe lief ze zijn. In de slaapkamer van Hulya lieten ze namelijk een prachtige galajurk achter uit hun eigen collectie. Ah! Ook op twitter stroomde het gisteren vol met lovende reacties over de zussen:

Lees ook: Moeder en dochter krijgen all inclusive vakantie in emotioneel 'Steenrijk, Straatarm'