Steenrijk, Straatarm: alleenstaande moeder krijgt opleiding cadeau

Media door Elsemieke

'Steenrijk, Straatarm' is na een afwezigheid van een paar maanden weer terug op de buis. En met succes. Het is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk pijnlijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Ruud en Jorg die hun villa inruilen voor het rijtjeshuis van alleenstaande moeder Ilona. 

Steenrijk, Straatarm

Het programma Steenrijk, Straatarm geeft een kijkje in het verschil tussen het leven van rijke mensen versus dat van mensen die meer op de centen moeten letten. In de nieuwe aflevering is het de beurt aan Ruud en Jorg die proeven van het leven met een weekbudget van 50 euro, zoals Ilona dat heeft. Ze is alleenstaande moeder en woont samen met haar zoontje Demano (9) en haar dochtertje Mila (5) in een sociale huurwoning. Als caissière bij een supermarkt heeft ze een weekbudget van 50 euro.

'Steenrijk, Straatarm': kijkers zijn not amused over gedrag steenrijke dames

Interieur passie

Het gezin mag een week doorbrengen in de enorme villa van Ruud en Jorg. Alles is hier tot de puntjes ingericht en zij geven al hun geld uit aan etentjes, reizen en luxe shoppen. Het gezin heeft hier dus een zwembad, de bioscoop en de jacuzzi tot hun beschikking. Ilona is ook onder de indruk van het interieur, want ze vindt alles dat met interieur te maken geweldig. Laten Ruud en Jorg nu net in de interieurstyling zitten. Ze weten dan ook wel hoe ze Ilona moeten blij maken na het weekje.

De ruilweek is om en kort daarna ontmoeten de gezinnen elkaar. "We hebben iets moois voor jou. Om jou een hele grote duw in de rug te geven, gaan wij er voor zorgen dat jij een opleiding gaat volgen voor binnenhuisarchitectuur." Aan alles is echt gedacht. "We hebben er ook voor gezorgd dat het geen probleem is hoe je er komt en wanneer het is. Dat gaat jou lukken. Als ik zie hoe hard je geknokt hebt, gaat dit je zeker lukken."  Echt geweldig, dank jullie wel”, zegt zij huilend van geluk.