Moeder en dochter krijgen all inclusive vakantie in emotioneel 'Steenrijk, Straatarm'

Media door Elsemieke

'Steenrijk, Straatarm' is na een afwezigheid van een paar maanden weer terug op de buis. En met succes. Het is een programma op RTL waarbij de verschillende tussen arm en rijk pijnlijk zichtbaar worden. Een week lang wisselen twee huishoudens met elkaar van inkomen om te voelen hoe het is om aan de andere kant te staan. Deze week was het de beurt aan Samantha en haar dochter Shirley die van huis ruilden met Mike en Natasja. 

Steenrijk, Straatarm: alleenstaande moeder krijgt opleiding cadeau

Steenrijk, Straatarm

Samantha heeft het niet breed, zowel qua financiën als qua geluk in het leven. Ze komt er tijdens de zwangerschap van haar dochtertje Shirley achter dat ze een afwijking heeft in haar heupen, waardoor ze haar werk niet meer kan doen en waardoor ze sindsdien in de schulden zit van ruim 110.000 euro. Samantha en haar dochter moeten het daarom met een weekbudget van 80 euro zien te rooien. 

Samantha en haar dochter ruilen voor een weekje in Steenrijk, Straatarm met het gezin van Mike, Natasja en hun dochters Beau Bella en Jackie Jess. Mike heeft een elektra-bedrijf en kan hiermee erg goed het gezin onderhouden. Ze hebben dan ook een villa en een weekbudget van zo’n 500 euro waardoor zij baden in alle luxe. In de aflevering van Steenrijk, Straatarm gaan ze een weekje doorbrengen in de kleine flat van Samantha en haar dochter Shirley.

Verse sushi en vakantie

Samantha en Shirley genieten ondertussen volop van de luxe, want ze gaan samen naar de kapper en kunnen lekker shoppen. Alleen al het zien van de verse sushi in een restaurant doet ze glimmen van enthousiasme. Wanneer ze aan het einde van de week het rijke gezin ontmoeten, blijkt dat de luxe nog niet helemaal voorbij is. Samantha en Shirley worden namelijk door Mike en Natasja verrast met een weekje all inclusive vakantie naar Griekenland.