Ah oh: familie Meiland krijgt tóch geen vergunning voor net verbouwde pension Code Rosé

Media door Jennifer

Het lijkt alsof de familie Meiland elk seizoen van Chateau Meiland wel iets te doen heeft. Dit seizoen zagen we hoe ze druk bezig waren met hun nieuwe pension Code Rosé. En nu was het eindelijk zover: de grootste opening! Alleen gooit de gemeente een dag ervoor helaas roet in het eten, want ineens krijgen ze tóch geen vergunning voor het pension. Wát? Martien Meiland is not amused.

Geen vergunning voor nieuwe pension Meilandjes

In seizoen 8 van Chateau Meiland deden de Meilandjes flink hun best om zo snel mogelijk hun nieuwe, Nederlandse pension Code Rosé klaar te maken. Ze hadden niet veel tijd, maar hebben het wel op tijd afgekregen voor de grande opening. Gisteren was het zover, alleen bleek het vervolgens dat ze niet zomaar meer open konden. Wacht, wat? Kennelijk hebben ze toch geen vergunning gekregen voor het pension. En het ergste is dat ze dit pas een dag van tevoren te horen kregen van de gemeente Noordwijk. "Ik vind het ronduit schandalig," zegt Martien Meiland tegen de verslaggever van RTL Boulevard.

Woongedeelte ontbreekt

Volgens de familie Meiland wisten ze niet, dat ze ook zelf in het pension moesten wonen. Daar hebben ze dus geen rekening meegehouden, waardoor de vergunning is ingetrokken. Dat terwijl de familie volgens Erica een akkoord heeft gekregen van de gemeente om het woongedeelte te slopen. Volgens haar gaf het bestemmingsplan namelijk eerst 'woon/pension' aan. Alleen zeiden ze daarna - nadat alles was gesloopt - ineens, dat de familie tóch in overtreding is. Huh?

Martien op een stretchbedje

De Meilandjes waren ondertussen wel al druk met het pension en hadden ook al een aantal reserveringen van gasten in de agenda gezet. O jee, wat gebeurt daar nu mee? No worries, aldus Maxime. Ze legt uit: "Papa heeft zich eigenlijk opgeofferd om hier achter de schermen, wat eigenlijk nog een bouwval is, een stretchbedje neer te zetten. Zo kunnen we wel de gasten ontvangen." Martien wil er namelijk alles aan doen, om toch een goede gastheer te zijn voor de eerste gasten. Ondanks dat hij momenteel hartstikke woedend is op de gemeente.

Al blijft hij wel positief, doordat ze dus een oplossing hebben gevonden. "Maar je had me vanmorgen moeten zien na een slapeloze nacht," vertelt hij nog aan Boulevard. Oef! Grote kans dat we in het volgende seizoen van Chateau Meiland hier meer over zullen zien op beeld. *wink*

Lees ook: Zó vertelde Maxime Meiland haar ouders over tweede zwangerschap