Niet Klein Te Krijgen-kijkers onder de indruk van 'kankerkampioen' Emelie: "tot het einde vrolijk"

Media door Jennifer

Het tv-programma Niet Klein Te Krijgen van tv-maker Paul de Leeuw is wekelijks één grote tranentrekker. Elke week volgen we weer de levens van een aantal kinderen met levensbedreigende ziektes. Eén van hen is Emelie (11), die inmiddels helaas is overleden aan haar hersentumor. Wel laat ze een onvergetelijke indruk achter, ook bij de vele kijkers, die compleet in tranen voor de buis zitten.

Emelie in Niet Klein Te Krijgen

In maart 2022 kwamen Emelie en haar familie erachter, dat de hersentumor niet meer te genezen was. Door de tumor in haar hoofd zag ze op een gegeven moment ook bijna niets meer. Dat maakte het leven natuurlijk niet makkelijk, maar toch bleef Emelie elke dag positief en vrolijk. Zo bereidde ze op een dag zelf pizza's, terwijl ze geen idee had hoe de ingrediënten precies op de pizza lagen. Ook probeerde ze samen met haar tweelingzus Sare op een gegeven moment te genieten van de eerste sneeuwvlokken. De sneeuw was een wens van Emelie, alleen kon ze deze helaas niet zien. Maar gelukkig kon ze de sneeuwvlokken wel een beetje aanraken! Daarna maakte ze een grapje: "Wie heeft er zin in een ijsje?"

Kankerkampioen

Eén van Emelies grootste hobby's was zingen. Dat deed ze het allerliefst en haar wens was ook om beroemd te worden. In de Niet Klein Te Krijgen-aflevering zien we hoe Emelie aan het zingen is met haar muziekdocent Judith. Samen componeren ze Emelie haar eigen liedje genaamd Kankerkampioen. Ze droomt ervan om dit liedje op te nemen in de muziekstudio.

Nou, lucky her, want later gebeurt dit ook! Wanneer het nummer is opgenomen, laat ze het aan presentator Paul de Leeuw horen. "Heel mooi hoor, Emelie," reageert hij na een eerste luistersessie. "En niet alleen mooi, maar ook heel vrolijk. 'Dat zingen, springen...' Het blijft gelijk in je hoofd zitten." Hij is helemaal trots op haar.

Onvergetelijke indruk achtergelaten

Nadat het liedje Kankerkampioen van Emelie is uitgebracht, zingt ze het op een gegeven moment samen met haar klasgenoten. Het laat zien wat voor onvergetelijke indruk Emelie achterlaat. Ze heeft zeker haar stempel gedrukt op het korte leven, dat ze heeft geleefd. Helaas overlijdt Emelie namelijk in juni 2022 dan toch aan de hersentumor.

Tijdens de herdenkingsdienst draagt onder meer haar tweelingzus een gedicht op, weliswaar voorgelezen door hun moeder. "Emelie, mag ik je bedanken? Voor de troost op dit moment," leest de moeder voor. "Gedichten over dood zag ik niet in mijn hoofd. Gedichten over tranen dat laat me niet stralen. Want hoe ik haar ken, was altijd positief vol kracht en nooit negatief. En zo wil ik het houden, en hopelijk jullie ook." Daarna volgen een aantal schattige beelden van Emelie en haar zusje. Het is geen wonder, dat de kijkers in tranen voor de tv zitten. Rust zacht, lieve Emelie.

Lees ook: Wat zeg je tegen een vriendin die ongeneeslijk ziek is?