LLDL-kijkers gaan los op ongemakkelijke date tussen Leonard en Annita: "oorverdovende stiltes"

Media door Jennifer

De makers van het tv-programma Lang Leve de Liefde weten wel, wie ze moeten uitnodigen voor hun populaire realityshow. Deze keer was het weer tijd voor een ouderwets ongemakkelijke date met een hoop stiltes. Al was er bij het duo in kwestie, Leonard en Annita, ook sekspraat. Dit zorgde echter voor nog meer ongemak bij de kijkers. Ander onderwerp, please?

Leonard en Annita in Lang Leve de Liefde

Na een aantal verbroken matches in Lang Leve de Liefde was het op dinsdagavond weer tijd voor een nieuwe kandidaten. Helaas zagen de kijkers Aron en Sanne apart het appartement verlaten, omdat Aron te veel twijfelde over Sanne. Hij zocht echt naar iets serieus en vond Sanne iets te kinderlijk met haar ballonnenfoto op Instagram. Wát? Ja, echt. Anyway, tijd voor een nieuw duo! En Leonard en Annita laten de kijkers op Twitter lekker losgaan, want het is weer tijd voor een ouderwets ongemakkelijke date. Aww.

In de aanmeldvideo's vertelt Leonard onder andere, dat hij niet weet of hij romantisch is. Wel wacht hij Annita bij het appartement op, terwijl hij middenin een hart van bloemen staat. Ondertussen hoopt hij dat ze geen 'opmaakpop' is; gewoon een normale vrouw met een lief karakter. Gelukkig voor hem blijkt Annita inderdaad een lekker Hollandse, nuchtere vrouw, die net als Leonard dol is op piratenmuziek. Ze is inmiddels al een tijdje single, maar krijgt naar eigen zeggen wel veel reacties op de datingsites. Alleen gaat het altijd puur om seks, daar loopt het dan op mis. Toch blijkt ze minder preuts dan we denken. Zo zegt ze: "Ik heb nooit echt leuke seks gehad eigenlijk, dat wil ik ook weleens meemaken." Aha, oké. Ze legt daarna nog verder uit: "Dat een vent ook echt gek met mij is, een keer het gevoel van erkenning." Nou, we hopen met haar mee voor een lieve, empathische man.

Langzame gesprekken

De verrassing van Leonard komt letterlijk als surprise en Annita wordt duidelijk verlegen, want ze begint meteen te hinniken van het lachen. Dat Leonard haar zo verrast met bloemen in een bloemetjespak past natuurlijk bij zijn werk als hovenier. Alleen valt dit kwartje bij Annita pas na een aantal gokpogingen, waardoor hij het zelf maar even zegt. De gesprekken lopen vervolgens wel wat langzaam. Leonard vertelt waarschijnlijk het meest, terwijl Annita veel aan het knikken is. Het lijkt verlegenheid. Ze verschillen wel iets in relatie-ervaring. Zo heeft Leonard er een lange relatie van negen jaar op zitten, waarbij hij zelfs vijf jaar getrouwd was. Annita daarentegen heeft nooit langer dan drie jaar een relatie gehad, vertelt ze gevolgd door een lach.

Gedeelde passie voor piratenfeestjes

Gelukkig hebben Leonard en Annita wel nog wat overeenkomsten. Zo ontdekken ze naast de gedeelde passie voor piratenmuziek en -feestjes, dat ze allebei ook wel graag een kroeg bezoeken. Nou, klinkt als een prima eerste date buitenshuis, toch? Helaas vallen er wel een hoop stiltes tijdens de gesprekken, maar gelukkig zorgt het bij Leonard en Annita niet voor ongemak. Of nou ja, dat zeggen ze. Annita vraagt op een gegeven moment namelijk ietwat onzeker, of hij het niet ongemakkelijk vindt. Zelf vindt ze het wel "prettig gaan". "Ja..." begint Leonard. "Ik vind het niet ongemakkelijk, maar ik heb geen wensen." Nou, goed. Geen ongemak tussen de twee, maar de kijkers vinden het wel ongemakkelijk om te zien.

Van ongemakkelijke stiltes naar sekspraat

En het ongemak wordt nóg groter, zodra ze na de stiltes ineens over seks gaan praten. Wacht, huh? Wanneer de twee de vragenkaartjes erbij pakken, blijken de vragen allemaal nogal spicy. Het begint met slechte zoentechnieken en gaat later over naar de vraag "ruige seks of tedere seks". Nou, bij Leonard en Annita zullen er nooit zweepjes en kettingen aan te pas komen. Het maakt hem daarna wel nog nieuwsgierig, of ze van het voorspel is. "Ja, dat is juist heel belangrijk," reageert Annita knikkend, gevolgd door weer een stilte. Tja, het blijft een beetje awkward, vooral ook voor de kijkers. "Alsof je je ouders over seks hoort praten..." zegt één van hen. Doe toch maar een ander onderwerp!

Lees ook: Seksvraag in Lang Leve de Liefde zorgt voor awkward situatie bij introverte Kevin